BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da patlama ölü ve yaralı sayısı netleşti

DİYARBAKIR'da son dakika patlama meydana geldi. Bağlar ilçesinde meydana gelen patlama sonrası çatışma çıktı. Olay yerinde 2'si polis 8 kişi hayatını kaybetti 100'ün üzerinde yaralı var.

Abone ol

DİYARBAKIR 'dan gelen son dakika haberleri Türkiye'nin yüreğini ağzına getirdi. HDP gözaltılarının sabahında Bağlar'daki Emniyet binasının önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama içi bomba dolu bir minibüsle gerçekleştirildi. Korkunç patlama sonucu 2'si polis 8 kişi hayatını kaybetti. 100'ün üzerinde yaralı var. 

Diyarbakır patlaması hakkında son dakika açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım son haberleri verdi. Patlama sonucu 2'si polis 8 kişi hayatını kaybetti. 100'ün üzerinde yaralı var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Diyarbakır Valiliği'nden bilgi aldığını açıkladı.

FLAŞSALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Diyarbakar Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Bağlar'daki bombalı saldırıyı PKK üstlendi. 

FLAŞ!Bozdağ ölü ve yaralı sayısını açıkladı

 Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; "Vatandaşlarımız polis ve sivillerimiz şehit oldu. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bakın bir yandan bölücü terör örgütü PKK var bir yandan PYD/YPG var, öte yandan MLKP var, öte yandan FETÖ var. En az 10 tane terör örgütü ile eş zamanlı mücadele eden başka ülke yok. Ama terörü tamamen sonlandırma noktasında netice alamadık. Neden? Çünkü silahı başka yerden alıyorlar, eğitimi başka yerden alıyorlar. Dünyanın her yerinde samimi mücadele etmek gerekiyor. Bu var mı diğer ülkelerde, hayır yok. Dünyanın neresinde görülmüş, bir terör örgütünü alıp diğer terör örgütü ile mücadele ettirmek. Ama bu yapılıyor. Bir avuç terörist yok edilemiyor. Dünyanın pek çok ülkeden teröristler geliyor. Onca insan Irak'a Suriye'ye ölmek ve öldürmek için geliyorlar. Uluslararası bir proje bu terör örgütü." dedi.

YENİ!Valilik açıklaması

Diyarbakır Valiliği, patlamanın PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin değerlendirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamayla ilgili kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaralıların hastanelere intikal ettirildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi. Vatandaşlardan, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan günlerde sağduyulu hareket etmesi istenen açıklamada, resmi açıklamalara itibar edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Valilik ölü ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi vermezken, İhlas Haber Ajansı (İHA) saat 09.42'de abonelerine, patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

FLAŞ!Bölgede silah sesleri

 Kentin pek çok noktasından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, patlamanın bombalı araçla düzenlenen terör saldırısından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

İlk belirlemelere göre, patlamanın şiddeti ile olay saatinde yoğun olan caddede çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili alan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

YASAK!PATLAMAYA İLİŞKİN RTÜK'TEN KISITLAMA GELDİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.  

FLAŞ!Patlama 08.00 sıralarında oldu

 Patlama bu sabah 08.00 sıralarında sabah Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.



FLAŞ!Polis helikopterleri bölgede

Patlamanın ardından olay yerine AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopterinin de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

İşte Diyarbakır'daki patlama anı...