BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.439,38
HABER /  GÜNCEL

HDP gözaltı Selahattin Demirtaş'ın evinden alındığı görüntüler

DİYARBAKIR'dan gelen son dakika haberleri ile gözler HDP'deki gözaltılara döndü. Önce HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş evinde gözaltına alındı.

Abone ol

HDP'deki gözaltılar ülke gündeminin ilk sırasına oturdu. HDP'de ilk gözaltı haberi de Diyarbakır'daki evinde olan Selahattin Demirtaş'tan geldi. HDP o gözaltı görüntülerini yayınladı. Demirtaş gözaltına alınıp götürülürken bir kadının 'Başkanımızı götürüyorlar' diyerek bağırdığı duyuluyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 6-8 Ekim olayları ile PKK/KCK'ya yönelik yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı. Gözaltına alınma görüntülerini HDP twitter hesabından yayınladı. Görüntülerde az sayıda kişi Demirtaş'ın içinde olduğu aracı engellemeye çalışıyor. Bir kadın ise 'Başkanımızı götürdüler' diye bağırıyor. İşte o anlar;

KAPIMDALAR TWİTİ
Selahattin Demirtaş saat 01:30'da attığı tweet'de evinin kapısında polislerin olduğunu ve zorla gözaltına alma kararının bulunduğunu yazdı. Bu Demirtaş'ın gözaltı öncesi attığı son mesaj oldu.

Selahattin Demirtaş bu mesajı attıktan kısa süre sonra polisler tarafından gözaltına alındı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mersin ve Midyat Cumhuriyet Başsavcılıkları, "hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında yürütülen dört soruşturmaya ilişkin Demirtaş'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna yazı göndermişti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da "kamu görevlisine iftira" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosundan, Demirtaş ve Yüksekdağ'a ifade vermeleri için posta yoluyla tebligatta bulunulmuş ancak ifadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, daha önce de aldıkları karar gereğince ifade vermeye gitmeyeceklerini söylemişti.