BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

HDP gözaltı Figen Yüksekdağ evinden böyle alındı

Figen Yüksekdağ gözaltına alındı. Terör soruşturması kapsamında Yüksekdağ Ankara'daki evinde böyle gözaltına alındı.

Abone ol

HDP'li vekillere gözaltılar Türkiye'nin gündemine oturdu. Terör soruşturması kapsamında ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle gözaltına alınanlar birisi de HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gece saat 01.00 sıralarında gözaltına alındı.

POLİS KAPIYI ÇİLİNGİR YARDIMIYLA AÇIYOR

Evin içinden birinin cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yüksekdağ ve beraberindekiler kapıyı avukat gelene kadar açmayacaklarını söylüyor. Polis çilingir yardımıyla kapıyı açıyor.

"SAVCINIZ DA HAYDUT SİZ DE HAYDUT"

Yüksekdağ'ın "Ne yaptığınızı sanıyorsunuz. Ne hakkınız var böyle haydut gibi evime girmeye. Yakın şu ışığı. Savcınız da haydut siz de huydutsunuz" diye bağırdığı görülüyor. Yaşanan arbede sonrası cep telefonu görüntüleri kesiliyor.

DİYARBAKIR'A SEVK EDİLDİ

Terör soruşturması kapsamında gece Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, getirildikleri Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ GÖZALTINA ALINMA ANI