BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Herkes merakla bekliyordu ama Başbakan yapmadı

HDP'ye terör operasyonu gündeme bomba gibi düştü ve gözler liderlere çevrildi. Fakat beklenen olmadı İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP gözaltılarına karşı tek bir kelime etmezken Başbakan Yıldırım'dan da beklenen açıklama gelmedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Denizcilik Örgütü Dünya Denizcilik Günü programına katıldı.

Güne bomba gibi düşen HDP'ye yönelik operasyona ilişkin gözlerin çevrildiği Başbakan Yıldırım'dan beklenen açıklama gelmedi.

Başbakan  yaklaşık 20 dakika süren konuşmasında HDP'lilere ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Yıldırım'ın gündeminde denizcilik sektörü ve mülteci sorununa ilişkin konular yer aldı.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

EN ÇOK ETKİLENEN DENİZCİLİK SEKTÖRÜ

Dünya ticaretindeki küresel bir birim küçülme deniz taşımacılığına tam 4 kat olarak yansıyor. Dolayısıyla en önce ve en fazla küresel ticaretteki daralmadan etkilenen sektör; denizcilik sektörüdür. Denizlere kıyısı olan her bölgemize bundan sonraki hedefimiz; bir ana aktarma limanı oluşturmaktır. Bunlarla ilgili Ege Denizi'nde ve Karadeniz'de yapım çalışmaları halen devam etmekte olup, Akdeniz'de de özel sektöre ait limanlar hizmete girmiş olup, daha büyük ölçekli konteyner liman planlaması da mevcuttur.

MÜLTECİ KONUSUNA DEĞİNDİ

Dünya, temel problemlerini çözmek için önce küresel ve bölgesel barış meselesini halletmesi gerek. Bugün mültecilerin sayısı dünyada 55 milyonu aşmıştır. 55 milyon nüfusu olan kaç tane ülke vardır? Sorun büyüktür. BM başta olmak üzere dünyanın ileri gelen ülkelerinin çok daha fazla sorumluluk alması zamanı gelmiştir.

"TERÖRÜ KORKUTMA ESASINA DAYANAN İŞ BİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Eğer küresel barışı, küresel güveni sağlayamazsak, terörü küresel bir tehdit olmaktan çıkaramazsak, bütün bu konuştuklarımızın gerçekleşmesi de bir başka bahara kalır. Burada da işte bu toplantıda olduğu gibi dayanışma, bir araya gelme, terörden korkma değil, terörü korkutma esasına dayanan bir iş birliğine ihtiyaç vardır.