BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  POLİTİKA

Haydar Baş'ın yeğeni öldü

Fethiye'de denizde yüzerken sürat teknesinin çarptığı BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın yeğeni Önder Pehlivanoğlu, öldü.

Abone ol

"Carolo.aan" isimli gezi teknesinde çalışan ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın yeğeni olduğu öğrenilen Önder Pehlivanoğlu (27), dün akşam saatlerinde tekne Fethiye Körfezi'ndeki Kızılada mevkisi açıklarında mola verdiği sırada serinlemek için denize girdi.

Bir süre teknenin etrafında yüzen Pehlivanoğlu'na, iddiaya göre su sporu yaptıran Mustafa K'nın kullandığı 5 metrelik sürat teknesi çarptı. Başı ve vücuduna aldığı darbeyle deniz içinde hareketsiz bir şekilde kalan Pehlivanoğlu, sürat teknesine çıkarıldı. Kıyıya getirilen Pehlivanoğlu, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Pehlivanoğlu, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Bu arada Haydar Baş'ın oğlu Hayri Baş, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili çelişkili ifadeler olduğunu, avukatlarının olayı takip ettiğini anlatarak, "Kaza ise yapacak bir şey yok. Bir gün doğduk, bir gün de öleceğiz ama ihmal varsa olayın üzerine tabi ki gideceğiz. Cenaze salı günü Trabzon'da defnedilecek" dedi.

Savcının incelemesinin ardından Pehlivanoğlu'nun cenazesi, uçakla Dalaman Havalimanı'ndan memleketi Trabzon'a gönderildi.

Olaydan sonra Sahil Güvenlik tarafından gözaltına alınan Mustafa K'nın ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceği bildirildi.