BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL

Fransız askerinin 'camiye saldırı planı' durduruldu

Fransa İçişleri Bakanlığı, Lyon yakınlarında tutuklanan genç bir askerin aşırı sağ ile bağlantılı olduğunu ve bir camiye saldırı planlamakla suçlandığını söylüyor.

Abone ol

Fransız İçişleri Bakanlığı, Lyon yakınlarında bir hava üssünde görevli 23 yaşında bir askerin bir camiye saldırı planladığı iddiasıyla tutuklandığını açıkladı.

Bakanlık, Lyon yakınlarında tutuklanan askerin bundan önce de bir camiye saldırdığını itiraf ettiğini ve siyasi görüşlerinin ''aşırı sağa yakın'' diye nitelenebileceğini söylüyor.

İçişleri Bakanlığı, aşırı sağ grupların faaliyetlerine hoşgörü gösterilmeyeceğini söylüyor.

İç istihbarat yetkilileri tarafından sorgulandığı bildirilen zanlının, bir camiye saldırı niyetiyle silah bulundurduğu belirtiliyor.

Fransız haber ajansı AFP'nin yargıdan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, genç asker Lyon'un Venissieux banliyösündeki camiye Ramazan Bayramı sırasında silahlı saldırı planlamakla suçlanıyor.

Aynı askerin geçen yıl Bordeaux bölgesinde bir camiye az miktarda hasar veren bir saldırı düzenlediğini itiraf ettiği iddia edildi.

Gözlemciler, Fransa'da aşırı sağ ile bağlantılı militan faaliyetlerin artış gösterdiğine dikkat çekiyor.

18 yaşındaki sol kanat aktivist Clement Meric'in Paris'te dövülerek öldürüldüğü olayla ilgisi olduğu düşünülen aşırı sağcı üç örgüt, geçen ay hükümet tarafından yasaklandı.