BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başkan Bakırköy halkını böyle dinliyor

Proje kapsamında 16 kişilik ekip Bakırköy’deki tüm evleri ziyaret ederek anket düzenliyor, halkın sorunlarını dinleyip anında çözüm üretiyor.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi yeni bir projeye imza atarak, “Başkan Bakırköy’ü Dinliyor Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında 16 kişilik ekip Bakırköy’deki tüm evleri ziyaret ederek anket düzenliyor, halkın sorunlarını dinleyip anında çözüm üretiyor.

Projede halkla ilişkiler, yerel yönetim ve sağlık konusunda yüksekokul eğitimi almış 16 personelin çalıştığını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Konusunda eğitimlerini almış 16 kişilik ekibimiz “siz gelemiyorsanız biz size geliriz” diyerek yurttaşlarımızın evlerine ve işyerlerine gidiyor.

3G sistemli tablet bilgisayarlar vasıtasıyla ekibimiz belediyemizden memnuniyet anketi düzenliyor, sorunlarını anında belediyemizin ilgili birimlerine ulaştırıyor ve anında çözüm yoluna gidiliyor.

Eğitim, sağlık, kentsel dönüşüm, altyapı, belediye hizmetleri ve belediyeden talep edilenler olarak yaklaşık 50 soruyu içeren bir anket düzenleyen ekip, ayrıca ailelerin sosyo ekonomik durumlarını da kayıt altına alıyor. Ailenin ekonomik geliri, ailede engelli, asker, bakıma muhtaç, yaşlı kişilerin olup olmadığı gibi sorulara da cevap alınıyor ve kesinlikle siyasi bir soru sorulmuyor. Ve anket sonunda vatandaşlık karnesi veriliyor. Ekip aldığı bilgileri 3G üzerinden anında ana sisteme aktarırken; ayrıca vatandaşa da üzerinde akıllı telefonlardan anında Bakırköy Belediyesi sayfasına bağlanmasını sağlayan “QR kod” yüklü magnet veriliyor. Vatandaşlık Karnesi bilgileri üzerinden anında cep telefonuna öneri, şikayet ya da talep edilen konu ile ilgili birim “işleme alınmıştır” mesajı göndererek takipçi oluyor ve en kısa sürede sorunu çözdükten sonra vatandaşa bilgilendirme mesajı gönderiliyor.”dedi.

AMAÇ HALKI YÖNETİME DAHİL ETMEK

Başkan Ünal Erzen, projenin amacını da şöyle aktardı: Çağdaş kent Bakırköy’ü halkımızla birlikte yönetmek ve sorunlarını yerinde öğrenmek için sokak kahvaltıları ve mahalle toplantılarında bir araya geliyorduk. Ayrıca Bakırköylü yurttaşlarımızı hizmet birimleri gezileriyle bilgilenmelerini sağlıyoruz. Şimdi ise vatandaşımıza bir adım daha yakın olabilmek için farklı bir proje ile halkımızın karşına çıktık. Çünkü yurttaşlarımızın fikirlerini çok önemsiyoruz. Bu da bizim belediyecilik politikamızda en önemli unsurlardan biridir. Bu projeyle ekibimiz 65 bin haneyi tek tek ziyaret edecek. Yurttaşlarımızın anket sırasında söyleyeceği her şey direkt bana ulaşacak ve ben tek tek bütün anketleri inceliyorum. Lütfen Bakırköylüler akıllarında olan tüm istek ve önerilerini iletsin. Bakırköy için, hep birlikte ve halkımızın gülümsemesi için hizmetler üretmeye devam edeceğiz.