BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  DÜNYA

Onun tek hayali

Adana’da doğuştan görme engelli olan bir genç, tek hayalinin Fethullah Gülen ile tanışmak olduğunu söyledi. <br/>Burhan (42) ile Meryem Arat...

Abone ol

Adana’da doğuştan görme engelli olan bir genç, tek hayalinin Fethullah Gülen ile tanışmak olduğunu söyledi.
Burhan (42) ile Meryem Arat (38) çiftinin 3 çocuğundan biri olan Cüneyt Arat (19), göz bebeğindeki problem sebebiyle görme engelli olarak dünyaya geldi. Doktorlar, kuzen olan anne babasının akraba evliliği yüzünden Cüneyt’in doğuştan görme engelli olduğunu söyledi. Arat çiftçi, bir süre sonra anlaşamayarak ayrıldı. Baba Arat, çalışmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Cüneyt Arat ise okumak için Adana’da dedesi Abdulkerim (67) ve ninesi Asiye Arat (55) ile kalmaya başladı. Arat, görme engelli olmasına rağmen liseyi bitirdi.
Gencin tek hayali ise Fethullah Gülen ile tanışmak. ABD’de yaşayan Gülen’i dinlemeden önce çok isyankar ve duygusuz biri olduğunu belirten Arat, "Görme engelli olmamdan kaynaklı, 14 yaşına kadar isyan duygularım kabaran, çok duygusuz bir insandım. 14 yaşındayken internetten bir yerlere takılırken, Fethullah Gülen’in sohbetleri karşıma çıktı ve Gülen’in sohbetlerini dinlemeye başladım. Sonra Allah’a çok daha fazla inandım. Aynı zamanda engelli kardeşlerimize yardım etmek aklıma geldi. Birçok engelliye bu sohbetlerden sonra yardım etmeye başladım. 4 yıldır Fethullah Hocaefendi ile tanışmayı çok istiyorum. Elini sıkmayı çok istiyorum. Çünkü karanlık dünyamı aydınlattığı için kendisini çok seviyorum" dedi.
Fethullah Gülen’in engellilerle alakalı bir sohbetini dinledikten sonra hayatının değiştiğine dikkat çeken Arat, şunları kaydetti:
"Bu sohbetten sonra engellilere yardım hissi uyandı bende. Ve o günden sonra Allah rızası için engellilere yardım etmeye başladım. Hakikaten daha fazla yardım ettik ve sesini sürekli bilgisayardan duyduğum hocamın elini sıkmayı, onunla tanışmayı istiyorum. Hocamın duyarlılığını biliyorum. Engellileri ne kadar sevdiğini biliyorum. Ümidimi kaybetmiyorum Allah’ın yardımıyla da tanışacağım inşallah. Dünyanın diğer ucunda bile olsa Allah istedikten sonra kendisiyle görüşürüm, inşallah yanına giderim, biz engel tanımamak zorundayız."
(İHA)