BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Hayat kurtaran karar

Rahatsızlanan genç kız, Van Jandarma Asayiş Komutanı'nın helikopteriyle hastaneye ulaştırıldı...

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyünde aniden rahatsızlanan Sariye Kaçar, Hakkari'deki askeri birliklerde incelemede bulunan Van Jandarma Asayiş Komutanı'nın helikopteriyle hastaneye ulaştırıldı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Hakkari ve ilçelerindeki askeri birliklerde incelemede bulunmak üzere helikopterle Hakkari'ye gitti.

Korgeneral Atay, Hakkari'deki ziyaretinin ardından Yüksekova ilçesindeki askeri birliklerde incelemede bulunduğu sırada, Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünden Yüksekova Jandarma Komutanlığına, yolu kar nedeniyle kapalı köyde acil hasta olduğu yönünde bilgi ulaştı.

Konunun Atay'a iletilmesinden sonra Atay'ın talimatı doğrultusunda köye hareket eden skorsky helikopter, yaklaşık 10 dakika sonra Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne iniş yaptı.

Bölükteki askerlerin yardımıyla helikoptere taşınan 16 yaşındaki Sariye Kaçar, kısa sürede Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Doktorların yaptığı ilk müdahale sonucu apandisitinin patladığı belirlenen Kaçar'ın, tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hasta kızıyla birlikte helikopterle hastaneye gelen baba Abdül Kaçar, köy yolunun kardan kapalı olması nedeniyle kızını hastaneye getiremediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Kızım hastaneye ulaştırılamasaydı hayatını kaybedebilirdi. Güvenlik güçlerimizin yardımıyla hastaneye ulaştırılan kızımın hayatını Korgeneral Atay'a ve Mehmetçiğe borçluyum. Devletimin ne kadar büyük olduğunu şimdi daha iyi anladım. Komutanımıza ve Mehmetçiklere çok teşekkür ediyorum.''