BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklığı ne zaman artacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurtta beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte yurtta beklenen sıcaklıklar

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülecek yağışların İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Güney ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde öenmli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Marmara ile zamanla Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzey ve doğu, diğer yerlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneyi ile Marmara'da kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; Marmara'da poyrazdan, İç Anadolu'nun güneyinde kıble ve lodostan kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI : Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalma vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güneyinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat esecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batısı, gece saatlerinde kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.