BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  POLİTİKA

BDP Andımız'da yol haritasını çizdi

Anadilde eğitim, sivil itaatsizlik eylemleri ile tartışmalara neden olan BDP, "Andımız" boykotunda da ısrarlı.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kızının okulda Andımız faaliyetlerine katılmayacağı yönündeki başvurusunun ardından, partinin tüm il teşkilatlarına da boykota katılmaları çağrısı yapıldı.

BDP, Danıştay'ın "Öğrenci andı Anayasa'ya aykırı değil" yönündeki kararını da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşımaya hazırlanıyor. BDP yöneticileri ve üyeleri de çocuklarının "Andımız" faaliyetine katılmaması için dilekçe verecek.

KAPLAN: AİHM'YE GİDERİZ

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Danıştay'ın kararının Anayasa'nın 90. maddesine aykırı olduğunu savunarak, davalının itiraz hakkı bulunduğuna dikkat çekti.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'ign haberine göre Kaplan, "Bu karar Anayasal engel nedeniyle AİHM'ye gider. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru için 1.5 yıllık süre var. İnsan hakkı ihlali nedeniyle bu kadar süre beklenmez" dedi. Öte yandan Abdullah Öcalan'ın, "Pratik anlamda sorumluluk bekleniyorsa yanlış. BDP devletle görüşme, diyalog gerçekleştirebilir. Herkes kendi rolünü oynamalı" dediği belirtildi.