BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Hava korsanına hapis istemi

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladı. Gökşingöl hakkında dava açtı. Hapis talep edildi.

Abone ol

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı, Pegasus Havayolları'na ait Diyarbakır-İstanbul seferini yapan uçağın kaçırılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, sanık Gökşingöl hakkında Çubuk Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Davanın iddianamesinde, Gökşingöl'ün, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 109. maddesinde düzenlenen ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', 223/3-4. maddelerinde düzenlenen ''ulaşım araçlarının kaçırılması'', 117. maddesinde düzenlenen ''hürriyeti tahdit ve çalışma ve iş güvenliğinin ihlali'' suçlarından 6 aydan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı 10 Nisan 2007 tarihinde hava korsanı Mehmet Gökşingöl tarafından kaçırılmıştı.

Özel harekat timlerince etkisiz hale getirilen Gökşingöl, ilk olarak terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinde sorgulanmıştı.

Sorgusunda terörle bağlantısı bulunmadığı tespit edilen Gökşingöl hakkında görevsizlik kararı veren Başsavcıvekilliği, zanlının dosyasını, sorgulanmak üzere Çubuk Cumhuriyet Savcılığına göndermişti. Zanlı, daha sonra tutuklanmıştı.