BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  POLİTİKA

MHPnin yabancı sermayeye bakışı

MHP'nin ekonomi politikaları merak ediliyor. Finans sektöründe tecrübeleri olan Cihan Paçacı neler öneriyor?

Abone ol

Hemen belirtelim MHP yabancı sermayeye karşı değil. Üretime gelen yabancı sermayeye destek verecek olan MHP bankaların yabancı payı konusunda kontrol mekanizması oluşturacak.

MHP'li Cihan Paçacı Akşam yazarı Volkan Akı'ya neler yapacaklarını anlattı.

Paçacı'nın anlattıklarından yola çıkan yazar dedi. AK Parti iktidarını yaylım ateşine tutan Paçacı, bankacılık, yabancı sermaye ve AB politikalarının ana hatlarını Akşam yazarın anlattı:

Halkbank satılmayacak!

Cihan Paçacı, Halkbank’ın satışına karşı olduklarını o kadar sert cümlelerle ifade etti ki, yabancı sermayeye tümden karşı bir tavırları olduğunu düşündüm. Ancak sohbetin ilerleyen bölümlerinde, “Türkiye’nin yabancı sermayeye ihtiyacı var” diyerek, bu tavrı biraz yumuşattı. Paçacı, “Kalıcı olan, üretime gelen yabancı sermaye desteklenecek. Bankalar gibi stratejik sektörlerdeki yabancı payı konusunda kontrol mekanizması uygulanacak. Halkbank yabancılara satılmayacak”.

Tabii bu konularda daha önce konuştuğum CHP ile benzerlikler çok dikkat çekiciydi. Belki Deniz Baykal’ın ekonomiyle ilgili son çıkışlarından sonra bu konuda CHP’de farklı yaklaşımlar da öne çıkabilir.

Diğer katı oldukları bir konu ise kuşkusuz AB... Paçacı, MHP’nin başta savunduğu “onurlu üyelik” tezine herkesin yaklaştığını, bu konunun arkasında duracakları mesajını veriyor.