BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu bugün yaz haftasonu kış!

Yurt genelinde sıcaklık artıyor. Hava durumu raporlarına göre bugün sıcaklıklar yüksek ama haftasonu hava 10 derece birden soğuyacak. İstanbul bugün 17 derceyi görecek.

Abone ol

Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor. Hava durumu raporlarına göre bahar iyice yaklaşmaya başladı. Meteorolojinin son tahminlerine göre Doğu'da hava iyice açıyor. Karlar erimeye başlıyor. Batı da ise yağış etki alanını arttıyor. Cuma ve cumartesi günü dikkat, çünkü aşırı yağışlar görülecek. Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında aşırı yağış ve sıcaklık dalganışı görülecek. Sağanak güneyde kuvvetlenecek ama çok şiddetli olmasa da Marmara'da yağışlar görülecek. Güneyden gelen ılık hava yurt genelinde etklili olacak. İstanbul'da ise güneş görülüyor. Sıcaklık 19 derece, cuma birkaç derece azalıyor. Cumartesi günü sıcaklıklar düşecek ve yağış almaya başlayacak. Haftasonu yağışlı geçecek.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak ile Konya'nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle sağanak, Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne'nin güneybatısı ve Balıkesir'in batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. rÜZGAR, Genellikle doğu ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

HAFTASONU SICAKLIK DÜŞÜYOR!

Hava durumu tahminlerine göre, yarın İstanbul'da mevsimin en sıcak günü yaşanacak. Ancak hafta sonu hava soğuyacak ve İstanbul'da sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. 

Türkiye'de bu haftanın kalan günleri, bahar gibi ılık ve Batı bölgelerde güneşli geçecek. Mart ayı ortalamalarının da üzerine çıkacak sıcaklıklar İstanbul’da 19, Ankara’da 17 İzmir’de ise 22 dereceye ulaşacak.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, sıcaklıkların güney yönlerden esmeye başlamasıyla yükseleceğini, Perşembe günü en sıcak gün olacağını ve ardından yeni bir yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR!

Haftasonu ise bizi yine yağmurlu günler bekliyor. Cuma gecesinden itibaren Ege üzerinden ve Balkanlar tarafından iki farklı yağışlı havanın etksine giriyoruz ve hava soğuyor. Özellikle Marmara’da sıcaklıklar yine 11-12 derecelere düşecek.

Uzun zamandan sonra gökgürültüleri duyacağız, Marmara’da Ege’de ve İç Anadolu ile Akdeniz sahillerinde gökgürültülü sağanak yağışlar oluşacak. Bahar mevsimine uygun bu yağışlar Akdeniz ve Ege kıyılarında Cumartesi günü yer yer şiddetli sağanak şeklinde de görülebilir ve su baskınları taşkınlar yaşanabilir.

NİSAN AYI SICAK BAŞLAMIYOR

İstanbul’da Nisan pek sıcak başlamayacak. Nisan ayının ilk haftasında en yüksek sıcaklıkların 12-13 derece olması bekleniyor.

Karadeniz İç Anadolu ve yurdun Doğu bölgelerinde önümüzdeki günler sık sık yağış bekliyoruz, bu yağışlar kuvvetli değil ancak neredeyse her gün bir miktar yağış alabileceğiz.

SİİRT KAR ALTINDA

iirt'in Eruh ve Şirvan ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle 45 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 94. Şube Şefi Selahaddin Direk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle Breni mevkisinde kapanan Siirt-Şırnak karayolunun ekiplerin gerçekleştirdiği çalışma sonucu ulaşıma açıldığını söyledi.

Şirvan-Cevizlik yolunun da Kesmetaş bölgesinde ulaşıma kapandığını ifade eden Direk, yolun açılması için çalışmanın sürdüğünü belirtti.

Direk, Eruh ve Şirvan ilçesinde de 45 köyle ulaşımın sağlanamadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Meteorolojiden aldığımız bilgi üzerine ekiplerimizi tedbiren yağışın etkili olduğu bölgelerde görevlendirmiştik. Vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu bölgede artık ciddi düzeyde kar yağışının beklenmediği bilgisini aldık."

KAR 61 CM'Yİ BULDU!

Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla kar kalınlığı 61 santimetreyle Bitlis'te ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor.

Yağışların, Erzincan, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum'un merkezi ile güney kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Muş, Van ve Erzincan'da 2, Hakkari'de sıfır, Bitlis, Kars, Ardahan ve Erzurum'da sıfırın altında 1, Ağrı'da sıfırın altında 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 14, Erzincan'da 13, Hakkari ve Muş'ta 7, Van, Kars ve Ağrı'da 6, Erzurum'da 5, Bitlis ve Ardahan'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Erzurum'da 3, Kars'ta 1, Ağrı'da 18, Bitlis'te 61, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Konaklı Kayak Merkezi'nde 95 santimetre ölçüldü.