BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

O minibüs için son karar verildi

Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara, Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü minibüsün, 'Özgecan Aslan Gezici Kütüphanesi' olarak kullanılacağını açıkladı

Abone ol

Ayhan Kara, ofisinde düzenlediği basın toplantısında,Hatay'da bir kişiden satın aldığı minibüsü, cinayete, katliama ve acıya sahne olduğu için bir daha trafiğe çıkmaması amacıyla Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelenler tarafından kötülük üzerine yazılan mektuplarla kalabalık ortamda yakılmasını düşündüğünü söyledi.

Eyleminin istismar edilmemesi için Özgecan'ın ailesinin fikrine de başvurduğunu belirten Kara, şunları kaydetti:

Özgecan'ın babası, 'Kötülüğe kötülükle, karanlığa karanlıkla cevap vermeyelim. Bu aracı güzel bir amaç doğrultusunda kullanalım' dedi. Ben de bu fikri dostlarımla yaptığım istişareden sonra olgunlaştırdım ve minibüsün, gezici çocuk kütüphanesi olmasına karar verdim. Özgecan, cehalete kurban gitti. Ben öyle düşünüyorum. Türkiye'de ciddi eğitim problemi var. Bunun tek çözümü var, o da eğitim. O anlamda bana göre eğitsel bir amaçla kullanılmalıydı. Cahil insan, başkalarının gözüyle görür, kulağıyla dinler, ağzıyla konuşur. Biz insanlarımızı, çocuklarımızı eğitelim, özgür irade sahibi olsunlar istiyoruz. Eminim ki kalem, fırça, müzik aleti tutan eller silaha sarılmaz. Bu bağlamda minibüsü eğitsel amaç için kullanma fikri ön plana çıktı. Çocuklar okusun, Özgecanlar ölmesin. Minibüsümüzü gezici kütüphane olarak dizayn edeceğiz.”

Kara, minibüsün başta Hatay olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerini dolaşarak, çocuklara kitap, iyimserlik dağıtacağını, zihinlerden karanlığı sileceğini ve Özgecan'ın anısını yaşatacağını vurguladı.