BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu Ankara İstanbul son tahminler

Meteoroloji'den gelen en son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da kar yerini yağmura bıraktı. Ankara'da ise kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Abone ol

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da kar yağışı yerini yağmura bıraktı. Ankara'da ise kar yağışı bugün ve yarın etkisini sürdürecek. Meteoroloji ise Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 10 il için şiddetli kar yağışı uyarısı yaptı.

30 Aralık'tan bu yana karla kapanan Balıkesir-İzmir yolu halen ulaşıma açılamadı.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da 3 gündür etkili olan kar yağışı kent merkezinde yerini yağmurla yüksek yerlerde ise sulu kara bıraktı. Kentte bugün hissedilen en düşük sıcaklık 2 derece, en yüksek sıcaklık ise 5 derece ölçüldü. İstanbul'da yarın ise parçalı bulutlu bir hava olacak. Beklenen sıcaklık ise en düşük 1 en yüksek 5 derece olacak.

istanbul-hava-durumu.jpg

İDO İPTAL EDİLEN SEFERLER

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 12.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 12.30 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 12.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 12.45 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi yapılamayacak.

Şiddetli akıntı nedeniyle Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy hattında geçici bir süre Kadıköy uğramaları olmayacak.

ANKARA HAVA DURUMU

Meteoroloji'den gelen Ankara hava durumu tahminlerine göre kentte kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bugün ve yarın kar yağışının devam edeceği Ankara'da bugün ölçülen en düşük sıcaklık 1 en yüksek sıcaklık ise 4 derece. Ankara'da cumartesi günü ise kar yağışı yerini az bulutlu bir havaya bırakacak. 
ankara-hava-durumu.20150101115733.jpg

DOĞU'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTTIRIYOR

Aralıklarla kar yağışının beklendiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Hakkari'de kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Anadolu üzerindeki alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisinde bulunan bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 4, Van, Bitlis ve Erzurum'da 3, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Erzincan'da 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Erzincan'da 10, Iğdır'da 9, Van'da 6, Hakkari, Ardahan ve Ağrı'da 5, Erzurum ve Kars'ta 4, Muş ve Bitlis'te 3 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Ardahan ve Kars'ta 1, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 30 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 25 ve Kop Dağı'nda 18 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, çatılardan buz sarkıtı düşmesi, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, pus, buzlanma ve don olayına karşı uyardı.

Bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek olan bölgede, öğle saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olacak kar yağışı yarın da sürecek. Kar yağışıyla hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşeceği tahmin ediliyor.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 2 METRE OLDU

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da devam eden yağış dolayısıyla kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı, son yağışların ardından 1 metre 60 santimetreyi buldu.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 7, gündüz ise sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışının 4 gün daha aralıklarla sürmesi bekleniyor.

KAYAK MERKEZLERİNDE SON DURUM

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 110 santimetreyle Bursa'daki Uludağ Kayak Merkezi'nde, en düşük ise 15 santimetreyle Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Uludağ'ı 90 santimetreyle Bolu'daki Kartalkaya, 75 santimetreyle Kocaeli'ndeki Kartepe ve 70 santimetreyle Kastamonu'daki Ilgaz kayak merkezleri izledi.

Kar kalınlıkları Çankırı'daki Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde 35, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33, Kayseri'deki Erciyes ve Erzurum'daki Konaklı kayak merkezlerinde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 25 ve Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde 15 santimetre ölçüldü. Kayak merkezlerindeki en düşük ve en yüksek hava sıcaklık tahminleri ise şöyle:

Merkez 25.12.2014 En düşük En yüksek
Sarıkamış B -4 2
Palandöken K -5 0
Kartalkaya K -9 -2
Uludağ K -8 -4
Davraz K -6 1
Ilgaz K -6 -2
Yıldıztepe K -5 -2
Erciyes K -4 0

TÜRKİYE GENELİ  5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 


meteoroloji-hava-durumu-son-tahminler.jpg