BIST 10.334
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.453,85
HABER /  GÜNCEL

Hastanede seks skandalı

Iğdır Devlet Hastanesi’nde görevli doktor, 4 hemşire, 2 ebe ve bir temizlikçi ile ilişkiye girmiş...

Abone ol

Iğdır Devlet Hastanesi’nde görevli 2 çocuk annesi santral memuresi Yasemin H. adı "aşk skandalına karıştığı iddiası"yla olaydan 6 ay sonra işten çıkarılınca, basının önüne çıkarak hem kendisinin, hem de arkadaşlarının iftiraya kurban gittiğini savundu.

5 yıllık santral memuresinin işten atılması, Haziran ayında reçete yolsuzluğunu soruşturmaya gelen Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin ’bir aşk skandalı’nı rapor ettiğini su yüzüne çıkardı. Müfettişler Nevzat Koç ile Sedat Vahapoğlu’nun 9 ay önce yürüttüğü soruşturmada Acil Servis’te görevli Dr. İ.S.’nin aynı hastanede görevli 4 hemşire, 2 ebe ve bir temizlikçi ile ilişkiye girdiği iddialarını da incelediler.

Müfettişler, doktor İ.S.’nin bazı bayan personelle ilişkiye girmek ya da geleceğe dönük ciddi ilişki kurmak bahanesiyle istismar ettiğini ve bunun hastanenin itibarına zarar verdiğine ilişkin rapor hazırlayarak gizli kaydıyla Valiliğe gönderdiler. Müfettişlerin ’Aşk skandalı’ raporu üzerine doktor, 4 hemşire, 2 ebe köylere sürüldü. Yasemin H.’nin iş akdi ise bekletildi ve 8 Mart 2007 günü fesh edildi. 

Hemşire ve ebe arkadaşlarının evli ve çocuk sahibi olduğu için konuşamadığını belirten Yasemin H. şunları söyledi: "Doktor bey dahil hiçbir arkadaşımın bu olayda suçu yok. Bize komplo kurdular. Kesinlikle böyle birşey yaşanmadı. İşten çıkarılmasaydım, başhekim koltuğundan olacaktı. Böyle bir rezil olayın hesabını çocuklarıma nasıl veririm? Arkadaşlarımla hakkımızı sonuna kadar mahkemede arayacağız."

Müfettiş: Sen başka kadınlara benziyorsun

SAĞLIK Bakanlığı müfettişlerinin verdiği rapordan 6 ay sonra işten çıkarılan santral memuresi Yasemin H. soruşturma sırasında neler yaşandığı şöyle anlattı: "Müfettişler, hastanede reçete usulsüzlüğünü araştırmaya gelmişlerdi. Ancak her ne olduysa benim ve arkadaşlarımın ifadelerini aldılar. Müfettiş Nevzat Koç, bana ne iş yaptığımı sordu? Ben de santralci olduğumu söyledim. Daha sonra, ’Sen başka kadınlara benziyorsun’ dedi. Ben böyle birşey olmadığını, doktor beyle ilişkiye girmediğimi söyledim. Ancak müfettişler, bana telefon kayıtlarımızın olduğunu söyledi. Israrla dinlemek istedim, ama ’yasak’ deyip hiçbir bilgi vermediler. Sonra da işimden atıldım."

MÜDÜR: OLAY ESKİ

Sağlık İl Müdürü Ahmet Oflaz, devlet hastenesindeki gelişmeleri doğrularken, "Olay oldukça eski. İdari anlamda gereği yapıldı. Müfettişler, inceledi ve gereğini yaptılar. İşten çıkarıldığı için Yasemin H. ortalığı karıştırıyor. Yasemin H.’nin işten 6 ay çıkarılmamasının sorumlusu başhekimdir" dedi.

Müfettiş Nevzat Koç; "H.A., sansasyon peşinde"

Haber üzerine mail ile cevap yazan Nevzat Koç ise H.A'nın tamamen sansasyon peşinde olduğunu ve anlattıklarının gerçek olmadığını söyledi. Koç şunları aktardı;

"Yasemin H.(A.), santral memuresi olmayıp, temzilik firması işçisidir ve mevzuata aykırı olarak çalıştırılmıştır. Görülen disiplinsizlikleri nedeniyle, müfettişlik görüşü ve Valilik takdiri doğrultusunda gecikme ile de olsa iş akdi feshedilmiştir. Bu nedenle, olayları çarpitmış ve organize bir şekilde sansasyon yaratmak istemiştir. Zira, kendisine yapılmış bir hasızlık varsa, bunu bazı kişileri hatta kendisini karalayacak şekilde "flaş haber" yaparak değil, adalet önünde aramalıdır. Kaldı ki, bir firma işçisinin işten atılması vesilesiyle yaptığı gerçeğe aykırı beyanların araştırılmaksızın yayımlanması son derecede üzücüdür.

Sayın Bakanımızın emri ve onayı üzerine yapılan inceleme/soruşturma sırasında bir doktor hakkındaki iddialar ve sebep olduğu istismarlar nedeniyle, bazı hastane personelinin yer değişikliği talep edilmiş, Valilikçe de uygun görülerek yer değişiklikleri gerçekleştirilmiştir.

Disiplinsizlik ve dedikodu kaynaklı bu tasarrufların "seks rezaleti" ile ilgisi bulunmamaktadır. İlgilinin "atılmasaydım, baştabip görevden alınacaktı" şeklindeki beyanları ise akıl ve mantıkla izah edilemez. Diğer taraftan, ne şahsım ne de müfettişler, kişinin görünüşünden mana çıkaramaz. "Başka Kadınlara Benziyorsun" beyanı şahsıma ait olmayıp, tamamen iftiradır. 9 Ay önce yapılmamış olması bunu zaten göstermektedir."

Kaynak: Hürriyet