BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.434,39
HABER /  POLİTİKA

Bakan Çiçekten ABDye sitem

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ABD’nin K.Irak konusunda yapabileceği çok şey olduğunu söyledi ve ekledi;

Abone ol

Çiçek, “En azından terör örgütü mensuplarından önde gelen isimleri bize teslim edilebilirdi. Bunu bekliyoruz” dedi.

Kanal 7’de bir programa katılan Adalet Bakanı, terörle mücadelede Amerikan yönetiminden beklentileri anlattı.

Kuzey Irak’ta terör örgütünün yapılanmasıyla ilgili ABD ile atılması planlanan ortak adımların sorulması üzerine Çiçek, Türkiye’nin bugüne kadar terörle mücadeleyi kendi imkanlarıyla yürüttüğünü, Türkiye’nin uluslararası camiadan yeterli desteği hiç bir zaman görmediğini söyledi.

Terör örgütlerine dış destekler olmasa, bu örgütlerin bir gün bile yaşayamayacağını belirten Çiçek, terörle mücadelede kalıcı, samimi, kararlı içten bir işbirliğinin uluslararası camiada olmadığını, uluslararası camiada tek desteğin taziye mesajları olduğunu ifade etti.

ABD’nin, Kuzey Irak’ta yapabileceği çok şey olduğunu belirten Çiçek, bu örgütün mensuplarının Kuzey Irak’ta yuvalandığının, bunlara lojistik destek sağlandığının, Türkiye’ye oradan sızıldığının ortada olduğunu vurguladı. Çiçek, “En azından bunların önde gelen isimlerini bize teslim edebilirdi. Bunu bekliyoruz. Kaldı ki, Irak hükümetinin elinde istediğimiz bir sürü insan var. Bunların bir kısımını Türkiye teslim edebilirdi, biz bunu bekliyoruz.

Orada bir Irak hükümeti var, müracaat ettiğimiz kurum orasıdır ama şu anda koalisyon güçleri de var. O insanların yakalanması ve Türkiye’ye teslim edilmesi bizim beklentimizdir. Her gelecek yakındır, yakında dediğimiz ne kadar yakında bunu göreceğiz.” dedi.

Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği iddialarını da yanıtlayan Çiçek, İmralı Cezaevi’nde güvenliğin çok yüksek olduğunun altını çizdi ve “Bu nedenle Öcalan’ın saç telinin alınması imkansızdır” dedi. Çiçek, eğer Öcalan’ın avukatları görüşme sırasında kurallara aykırı davrandıysa, savcılıkların dava açacağını söyledi.