BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kerinçsiz gözaltına alındı

Taksim'de ulusalcıların duzenledigi mitingte, grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Kerinçsiz gözaltına alındı.

Abone ol

Kerinçsiz'e karakola kadar emekli asker Muzaffer Tekin eşlik etti.

Mitingde açılan bir pankart nedeniyle 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından pankartların kendisine ait olduğunu söyleyen Avukat Kemal Kerinçsiz de gözaltına alınırken, Kerinçsiz'e karakola gidene kadar emekli asker Muzaffer Tekin'in eşlik ettiği gözlendi.

"Cumhuriyet icin elele" adlı miting için, ulusalcı çizgideki çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklasık 500 kisi Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Türk bayraklari taşıyan grup, "Kürdistan'a basbakan Tayyip Erdogan, Hepimiz Türküz, Mehmediz Atatürk'üz" seklinde sloganlar attı. Yapılan konuşmaların ardından grup, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Genis güvenlik önlemleri alan polis ise grubun yürümesine izin vermedi.

Yaşanan tartışmaların ardından grup geri dönerek, Tünel istikametine doğru yürümeye basladı. Polis grubu İsviçre Konsolosluğu önünde tekrar durdurdu. Burada okunan İstiklal Marşı'nın ardından grup dağılmaya basladı. Bu sırada polis grup icerisinden 2 kisiyi gözaltına aldı. Arkadaslarının gözaltına alındıgını gören Avukat Kemal Kerinçsiz ile adı Danıştay Saldırısında geçen ve gözaltına alınan emekli asker Muzaffer Tekin'in de aralarında bulundugu bir grup, polisle tartısmaya basladı.

Polis yetkilileri gozaltına alınan 2 kişinin taşıdıkları pankart nedeniyle alındıklarını söylemesi üzerine Avukat Kemal Kerinçsiz, pankartların kendisine ait oldugunu söyledi. Bunun uzerine polis Kerinçsiz'i de gözaltina aldi. İstiklal Caddesi uzerinden Taksim Polis Merkezine kadar yürütülen Kerinçsiz'i grup, sloganlar atarak takip etti. Muzaffer Tekin, Kerinçsiz'in koluna girerek polis merkezine kadar eşlik etti.

Kerinçsiz ve diğer 2 kişi burada yapılan işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Bazi eylemcilerin de taksilere binerek emniyete gittikleri gözlendi.

Avukat Kerinçsiz ifade verdi

Avukat Kemal Kerinçsiz , Taksim'de yapılan eylemde açılan bir pankart nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. Muzaffer Tekin'le beraber emniyete gelen Kerinçsiz, emniyet çıkışında kalabalık bir gurup tarafından karşılandı. Kısa bir açıklama yapan Kerinçsiz, pankartın kendileri tarafından hazırlandığını kaydetti.

Kemal Kerinçsiz ve Muzaffer Tekin saat 15:00 sularında Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifade veren Kerinçsiz'e destek vermek isteyen aralarında Türk Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Sevgi Erenerol'unda bulunduğu bir gurup da İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

İfade verdikten sonra emniyetten çıkan Kerinçsiz ve Tekin, kendilerini bekleyen gurup ile tek tek tokalaştı. Kısa bir açıklama yapan Kemal Kerinçsiz Taksim'de gerçekleştirilen eylem sırasında açılan "El Kadı Tayip elele, Türkiye karanlık günlere" yazılı pankart nedeniyle ifade vermek için çağrıldıklarını söyledi. Pankartın kendileri tarafından hazırlandığını kaydeden Kerinçsiz, pankartın içeriğinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından kabul edildiğini ileri sürdü. "El Kadıyı tanıdığını ve ona kefil olduğunu söyleyerek pankartın içeriğini doğruladı." diyen Kerinçsiz Başbakan Erdoğan'ın Yasin El Kadı ile ortaklıklarının bulunduğu iddia etti. Hala aynı şeyleri düşündüğü aktaran Kerinçsiz, "El Kadı-Tayip Erdoğan ortaklığı Türkiye'yi karanlık günlere götürecek." dedi.