BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96
HABER /  GÜNCEL

Hasip Kaplan Erdoğan'a fena saydırdı

Hasip Kaplan ile Abdülkadir Selvi arasında canlı yayında sert bir diyalog yaşandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- NTV'de Mirgün Cabas'ın sunduğu "Her şey" programında BDP'nin desteklediği bağımsız aday Hasip Kaplan ile Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi fena kapıştı.

Güneydoğu geriliminin tartışıldığı yayında Selvi'nin 1 Haziran'da Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasında önemli açıklamalar yapacağını söylemesi Kaplan'ı çok kızdırdı. BDP'nin alternatif cuma namazı eleştirilerine Kaplan'ın cevabı ve Erdoğan'a yönelik eleştirileri çok sertti:

NAMAZ TAYYİP'İN TEKELİNDE DEĞİL

"Cuma namazlarına gelince biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Bizimle Allah arasına Tayyip gibiler aramıza giremez. Çok açık söylüyorum. İstiyorsa kendi dilinde ibadet edecek, istiyorsa kendi dilinde hutbesini okuyacak. Namaz Tayyip'in tekelinde değil.

"ALLAH BİRDİR" DESE KİMSE İNANMAZ

Sayın yazar diyor ki Tayyip Erdoğan 1 Haziran'da Diyarbakır'a gelecek ve çok önemli açıklamalar yapacak. Ya Allah aşkına 1 Haziran'da Erdoğan Diyarbakır'a gelse ve "Allah birdir" dese artık halk inanmaz. Yalancı bir Başbakan var."

Kaplan'ın sözlerini ciddiye almadığını söyleyen Selvi'nin açıklamaları Kaplan'ın tansiyonunu iyice yükseltti:

"Hasip Bey'i avukatlığından beri tanıyorum ama 'Allah birdir dese Tayyip kimse inanmaz, bizimle Allah arasına Tayyip giremez' gibi bir üslubu ciddiye almam mümkün değil."

İşte bu sözlerden sonra ikili arasında sert ifadelerin yer aldığı şu diyalog yaşandı:

Kaplan: Sizi ciddiye almıyorum siz de Tayyip'in avukatısınız

Selvi: Zehir zemberek edecek sözü sivil siyaset sözü değildir.

Kaplan: Bugün ak dedi bugün kara diyor.

Selvi: Sizin kullandığınız dil dine hakaret eden bir dildir sizi men ediyorum

Kaplan: Dine değil Tayyip'e hakaret ediyorum. Hadi oradan ne alaka

Selvi: Bu diliniz siyaset dili değil sivil bir dil değil terörün dilidir. Siz insanlara hayatı zehir zemberek edecekseniz. Bizim siviller olarak insanlara güzel günler yaşatmak olmalıdır.