BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  SPOR

Hasan Şaştan flaş karar

Aralıklıksız 11 yıl Galatasaray'da top koşturdu. Efsane kadronun yıldız isimlerinden Şaş tarihi kararını ilan etti.

Abone ol

1998 yılında geldiği Galatasaray'da 11 sene aralıksız forma giyen Hasan Şaş, futbolu bırakma kararı aldı.

Sarı-kırmızılı takımda uefa kupası'nı kazanan kadrodan geriye kalan tek isim olan Hasan Şaş, geçtiğimiz günlerde UEFA Kupası için düzenlenen geceye katılmamıştı.

Geride kalan sezonun ikinci yarısında Bülent Korkmaz tarafından oyunun son bölümlerinde oyuna alındığı için tribünlerin tepkisine maruz kalan deneyimli futbolcu, yönetimin de sezon sonunda sözleşmesini yenilememesi üzerine profesyonel kariyerine veda etti.

Adana'da ailesiyle görüşen ve kararını paylaşan 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'dan başka bir takımda forma giymek istemediği için Katar ve Suudi Arabistan'dan gelen teklifleri de reddetti.

1998 yılında yılında Ankaragücü'nden Galatasaray'a transfer olan Hasan Şaş, sarı-kırmızılı takımın Avrupa kupalarındaki birçok maçında kritik golleriyle takımını galibiyete taşıyan isimlerden olmuştu.

Real Madrid, Milan, Bologna gibi kulüplerin ağlarını havalandıran Hasan, 2002 Dünya Kupası'nda da Türk Milli Takımı’nın yıldızı olmuştu.

2006 yılında kazanılan şampiyonluğun sembolü olarak gösterilen deneyimli futbolcunun, bundan sonraki kariyerine antrenör ya da yorumcu olarak devam etmesi bekleniyor.