BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

HAS Parti'den bedelli mektubu

Halkın Sesi Partisi TBMM'de grubu bulunan partilere ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a mektup gönderdi.

Abone ol

HAS Parti gönderdiği mektupta, bedelli askerlik düzenlenmesinde sürenine ekim ayına uzatılmasını, bedelin 15 bin TL'ye düşürülmesini, yaş sınırının da 25'e çekilmesini istedi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, İstanbul Taksim Postanesi'nden, TBMM'de grubu bulunan partiler ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, bedelli askerlik düzenlemesinin revize edilmesini ve genişletilmesini isteyen bir mektup gönderdi.

Bir grup partili ile mektubun postaya verilmesinin ardından Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, bedelli askerlik için başvuru süresinin 15 Haziran'da sona erecek olmasına karşın, 500 bin hak sahibinden sadece 27 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.

Erdoğan, ''Bedelli askerlik ile ilgili yasa çıktığı gün, vicdanlarda bir karşılık bulmamıştı. Bugün de uygulamanın bir karşılık bulmadığı görülüyor'' dedi.

Yasanın gördüğü düşük rağbetin düzenlemenin başarısızlığını gösterdiğini savunan Erdoğan, hükümetin bedelli askerlik yasasını gözden geçirip düzeltmesini talep ettiklerini söyledi.

Bedelli askerliğin toplumda, ''askerliği sevmeyen, istemeyen, cebinde de bol parası olan, zengin çocuklarının talebi gibi algılandığını'' anlatan Erdoğan, ''Bedelli askerlik meselesi, Türkiye'de sadece cebinde bol parası olan, zengin çocuklarının meselesi değildir. Bedelli askerlik meselesi evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş ya da iş kurmuş, ya da bir işe girmiş işinde ilerlemek isteyen bütün insanların talebidir ve bu talep her yıl artıyor'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, bedelli askerliğin son başvuru tarihinin ekim ayına uzatılmasını, bedelin 30 bin TL'den 15 bin TL'ye düşürülmesini, yaş sınırının da 30'dan 25'e indirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Bu yasanın da Türkiye'de çıkan son bedelli askerlik yasası olması gerektiğini savunan Erdoğan, ''Türkiye'de sınırları koruma, terörle mücadele, artık acemi erlerin işi olmaktan çıkarılmalıdır. Türkiye'nin uzman orduya geçiş sürecinin hızlandırılması gerekli. Uzman orduya geçişle birlikte temel askerlik süresi de 2 aya, 3 aya indirilebilir. Bizim uzmanlarla yaptığımız görüşmede ortaya çıkan gerçek budur'' şeklinde konuştu.