BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

İlk kocası ablasıyla aldattı, ikincisi sattı

12 yaşında komşu oğlu tecavüz etti, bir çocuğu oldu. İlk kocası aldattı, ikinci kocası sattı. İşte filmler konu olacak dram!

Abone ol

Define T. 35 yaşında bir kadın. Teacavüzden töreye, ihanetten şiddete Türkiye’de kadın olmanın önündeki badirelerini görüp yaşamış bir kadın... Yaygın deyimle hayatı roman ama acılar, dramlar romanı...

Onun acıları, geleceğinin karardığı şehir Gaziantep’te başladı. Umutları, idealleri, hayallerini süsleyen meslekler vardı. Onların peşinde ilkokula giderken, komşusunun oğlunun tecavüzüne uğradı. Define’nin kabusu bu tecavüzle başladı.

12 YAŞINDA TECAVÜZDEN HAMİLE KALDI

Tecavüzü kimseye söyleyemeyen Define, bir süre sonra hamile olduğu ortaya çıkınca gerçeği de anlatmak zorunda kaldı. Annesi, Define T.’yi, töre infazına kurban gitmemesi için Mersin’e kaçırdı. Burada kaçak hayatı yaşadığı sırada bebeğini dünyaya getiren Define T., yakınları tarafından bebek evlatlık olarak başka bir aileye verilmesine rağmen, öldü denilerek kandırıldı. Bu yalana inanan Define T., 16 yaşına geldiğinde 30 yaşındaki lokantıcı A.D. ile evlendi. Ailesinin izniyle yaptığı bu evlilikten 1 çocuğu olan Define T., kocasının kendisini, öz ablası ile aldatması üzerine boşanma kararı aldı.

DEVLET ÇOCUKLARI FUHUŞ YAPIYOR DİYE ALDI

A.D.’den boşanan Define T.’nin kabusu bununla bitmedi. 18 yaşında olmasına rağmen 44 yaşındaki B.G. ile birlikte yaşamak zorunda kalan Define T., fuhuşa zorlandı. Adana, Kayseri, Mersin ve Antalya illerini B.G. ile gezip zorla fuhuş yapan Define T., 6 yıl önce İzmir’e yerleşti. Ancak İzmir’de de fuhuş çilesi bitmedi.

B.G.’den olan iki oğlu ve bir önceki evliliğinden doğan oğlu, fuhuş nedeniyle devlet tarafından elinden alınarak yuvaya yerleştirildi. Çocuklarını tekrar alabilmek için fuhuş yapmaktan vazgeçen Define T., 4 yıl önce B.G. tarafından tabancayla bacaklarından vuruldu. Uzun süre hastanede yatan Define T., taburcu olduğunda yine fuhuşa zorlandı.

FUHUŞ KURŞUNLARI

Fuhuş batağından kurtulmak için kendisini defalarca polise ihbar ettiğini anlatan Define T., yaklaşık iki yıl önce Marmaris’e kaçtı. Ancak burada da B.G. tarafından bulundu ve bu kez biri başından olmak üzere 8 kurşunla vuruldu.

Define T., yaşam mücadelesi verdiği sırada ailesinden, tecavüz sonucu dünyaya getirdiği ve öldüğü söylenen ilk oğlu ile ilgili gerçeği öğrendi. Oğlunun evlatlık verildiği ve şu an 22 yaşında olduğunu öğrenen Define T., bu kez de onu bulabilmek için uğraşıyor.

35'İNDE 22 YAŞINDA OĞLU VAR

D.T.’nin en büyük umudu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin. Fuhuş batağından kurtarılması ve oğlunun bulunması için Fatma Şahin’e mektup gönderdiğini söyleyen Define T., “Umarım mektubum ulaştıktan sonra bana yardım elini uzatır” diyerek, şöyle devam etti:

-“Hayatımı 12 yaşından sonra yaşamamamış sayıyorum. Çünkü geriye kalan 23 yılda yaşamadığım acı kalmadı. 35’imde olmama rağmen 4 çocuğum var. Hiçbiri yanımda değil. En büyük oğlumun yaşadığını bile, bir yıl önce öğrendim. Sonra fuhuş yapmak zorunda bırakıldım. Hiç istemedim, kendi kendimi ihbar ettim ama yine de kurtulamadım. Cezaevinde bulunan B.G. ve ailesi tehdide devam ediyor. Artık tek dileğim var, önce en büyük oğlumu bulmak, ardından da diğer çocuklarımı yanıma alarak birlikte yaşamak. Bunun için de bana yardım eli uzatılmasını bekliyorum. En başta da Bakan Fatma Şahin’den yardım istiyorum.”


GÜNÜN İLGİNÇ OLAYI!
TAZMİNATI ÖDEMEYEN PATRONUNU
KAÇIRDI... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

TAZMİNATI ÖDEMEYEN PATRONU KAÇIRDI

İddiaya göre yaşı küçük 2 kişiyle birlikte 16 J 4235 plakalı araçla eski iş yerine giden 25 yaşındaki Murat K., 2 bin 700 liralık tazminatını ödemediği için sinirlendiği eski patronu H.Y.'yi (36) beklemeye başladı.

Bir süre sonra iş yerinden çıkan eski patronun boğazına ekmek bıçağını dayayan işçi, şahsı zorla arabaya bindirdi. Doğancı Barajı'na götürdüğü H.Y.'yi tazminatını ödemesi için tehdit eden şüpheli, işadamının söz vermesi üzerine sakinleşip patronunu tekrar Duaçınar Mahallesi'ne bıraktı.

PATRONU ŞİKAYETÇİ OLMADI

252439.jpgOlayla ilgili soruşturma başlatan polisin ifadesine başvurduğu müşteki patron, başından geçenleri anlatırken eski işçisinden şikayetçi olmadığını belirtti. Yıldırım Araştırma Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Murat K., "hürriyeti tahdit ve tehdit" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İfadesinde suçunu kabullenen işçi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.Bu arada çocuk polisi, olay sırasında şüpheli işçinin yanında bulunan 16 yaşındaki A.K. ve 17 yaşındaki S.K.'yi de gözaltına aldı. Yaşı küçük zanlıların soruşturması çocuk savcılığı tarafından yürütülecek.


EVLERİNİ YILANLAR BASTI!
DEVLET OLAYA EL KOYDU...
DİĞER SAYFADA
[PAGE]
EVLERİNİ YILANLAR BASTI

Evleri yılanlar tarafından istila edilen 6 kişilik aile, devletin verdiği konteynırda yaşamaya başladı.

Şirvan Kurban, evindeki gardırobun kapısını açtığında üstüne yılan düşünce çığlık atıp evi terk ettiğini anlatarak, “Eşim çatıda çok sayıda yılan görünce panikle aşağıya inip evi terk ettik. 4 çocuğumla birlikte sokakta kaldık. Valiliğin bize verdiği konteynıra sığmadığımız için 2 çocuğum akrabalarının evinde kalıyor” dedi.

YILANLI TOPRAK ALINACAKTI AMA...

4 kişilik Mevlana Evi'nde yaşamlarının çok zor geçtiğini, ilköğretim ve liseye giden çocuklarının mağdur olduğunu belirten anne Şirvan Kurban, “Belediye ve valilikten gelip evimizi incelediler. Daha sonra, 'Evi ilaçlayıp yılanları yuvasına kaçırtalım, sonra da 1 metre temeliyle birlikte yılanların yuvasının bulunduğu toprağı kaldırıp Ağrı Dağı eteklerine atalım. Bu yılanlı evden sizi kurtaralım. Size de yeni ev yapalım' dediler. Belediye Başkanı bize söz verdi. Ama ne evimizi yapan var ne de bize destek olan var. Çoluk çocuk perişan olduk. Şimdi de Belediye Başkanı, “Her evine yılan, kurbağa girene biz yardım mı edeceğiz?” diyor. Eşim işsiz, yazın amelelik yapıp biriktirdiği paralarla kışın yaptığımız borçlarımızı kapatıyor. 4 çocuğum okuyor. Benim de bir gelirim yok. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz” ifadelerini kaydetti.
252441.jpg
YILLARDIR YILANLARLA BİRLİKTE YAŞIYORLAR

Yıllardır bilmeden yılanlarla yaşadıklarını, duydukları seslerin kuş değil, yılan sesi olduğunu şimdi fark ettiklerini söyleyen baba Orhan Kurban ise, “İyi ki o yılanlar bizi sokmadı, çocuklarıma zarar vermedi. Zaman zaman evimizin çatısında yılanları görüyorduk. Dışarıdan geldiklerini sanıyorduk. Bu kadar çok yılanın olduğunu tahmin bile etmiyorduk. Meğerse evin her yanı yılan yuvası olmuş. Duvarların içi bile yılan kaynıyor. Yılanlar evimizi elimizden aldı. Biz yuvasız kaldık. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Devletin veya belediyenin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Zira güveneceğimiz başka bir yer yok. Ekonomik olarak da ev yapabilecek durumda değiliz. Bize uzanacak bir şefkat eli bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“YILANLA İLGİLİ BİR MÜCADELEMİZ YOKTUR”

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını da anlatan Orhan Kurban, kurum adına Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan'ın imzası ile, “Şirvan Kurban isimli şahsın evine girildi. Yapılan tespit neticesinde ve şahsın beyanı doğrultusunda evinde yılan olabileceği kanaatine varılmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, yılanla ilgili herhangi bir mücadelemiz olmadığından bir yaptırımda bulunulmamıştır” cevabını aldıklarını söyledi. Kurban, “Şu halde mağduruz. Bu durumda yılanlardan kim bizi kurtaracak? Evimizi kim yapacak? Daha ne kadar konteynırda yaşayacağız?” diye konuştu.