BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,81
HABER /  POLİTİKA

Haremüşşerif iddiasına yalanlama

Haremüşşerif ile ilgili bilgi ve belge topladığına ilişkin iddialar Başbakanlık tarafından yalanlandı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Dış Politika Başdanışmanı Büyükelçi Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık uçağıyla gizlice İsrail’e giderek Haremüşşerif ile ilgili bilgi ve belge topladığına ilişkin iddialar Başbakanlık tarafından yalanlandı.

Londra’da Arapça yayımlanan El Şark’ul Ewsat Gazetesi’nde 2 Mart tarihinde yayımlanan habere göre, Ahmet Davutoğlu bilgi ve belge toplamak üzere gizlice İsrail’e uçtu.

Haberde Davutoğlu’nu taşıyan uçağın çıkış rotasının Berlin olarak yazıldığı, ancak uçağın İsrail’e indiği iddia edildi.

Haberde yer alan bilgilere göre Davutoğlu, İsrail’de İslami Hareket liderinin yardımcısı Şeyh Kemal El Hatip başkanlığındaki Filistin heyetiyle bir araya gelerek İsrail’in, Haremüşşerif bölgesindeki batı kapısında yaptığı kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi ve belgeleri inceledi. Gazete, El Hatip’in ziyati doğrulayan demecine de yer verdi.

Haberde İsrail F-16’larının ATA uçağını İsrail’den havalandıktan sonra tekrar inişe zorladığı, heyet üyelerinin çantalarının alıkonularak iki gün sonra Türkiye’ye gönderildiği de idda edildi. Başbakanlık ise yaptığı yazılı açıklamada bu haberlerin tamamen asılsız ve gerçekdışı olduğunu bildirdi.