BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.479,77
HABER /  GÜNCEL

Harekatın 5inci gün raporu

Genelkurmay 5'inci günün raporunu yayınladı... Yoğun kar ve tipi sıcak harekatı dondurdu. Yine acı haber var.

Abone ol

İNTERNETHABER

Genelkurmay kendi sitesinden bir açıklama yaparak açılan taciz ateşi sonucu 2 askerimizin daha şehit olduğunu söyledi.

Genelkurmay açıklamasına göre; 5. gününde yoğun kar yağışı nedeniyle harekatın hızı azaldı. Dün akşam sınırdan kalkamayan helikopterler de aslında bu durumu daha önceden haber vermişti. Hava durumu nedeniyle bugün daha çok arazi arama ve tarama faaliyetleriyle geçti. Kritik bölgelere zinde birlikler takviye edildi.

İKİ ACI HABER

Açıklamayla Türk halkına iki acı haber verildi: Birliklerimizden birine gece açılan taciz ateşi sonucu iki askerimiz daha şehit oldu. Teröristler karşı ateşle susturuldu ancak hava muhalefeti nedeniyle onların kayıpları tespit edilemedi.

Hedeflerin Hava Kuvvetleri uçakları ve karada konuşlu uzun menzilli silahlarla ateş altına alınmasına devam ediyor.

BARZANİ'Yİ İŞARET ETTİ

Genelkurmay yaptığı açıklamada Barzani'yi işaret ederek, teröristlere yardım edildiği imasında bulundu. Açıklamada "Önceki günlerde meydana gelen çatışmalarda yaralanan teröristler de, Irak'ın kuzeyindeki bazı hastanelerde tedavi ediliyorlar" denildi.

YALAN HABERLERE DİKKAT

Genelkurmay açıklamasında terör örgütünün yaymaya çalıştığı yalan haberlere karşı da bir uyarıda bulundu. Örgüte yakınlığıyla bilinen bir ajansın geçtiği kırıma uğramış helikopter görüntülerinde mevsimin kış bile olmadığı bu görüntülerin, 18 Mayıs 1997'den kalma olduğu belirtildi. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.