BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.384,39
HABER /  POLİTİKA

Tersanelerde ölüm kader değil

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tersanelerde iş kazası sonucu ölmenin bir kader olamayacağını ifade etti

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tersanelerde iş kazası sonucu ölmenin bir kader olamayacağını ifade ederek, "Amacımız, ölümleri sıfıra indirmek" dedi.
TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP, MHP ve DTP milletvekillerinin gemi inşa sektöründeki iş kazalarıyla ilgili verdikleri araştırma önergelerinin birleştirilerek görüşülmesine başlandı.

Önergeler üzerinde Hükümet adına söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de gemi yapım sanayisinin önemli bir büyüme gösterdiğini anlattı ve dünya gemi inşa sektörünün yüzde 89, Türk gemi inşa sektörünün ise yüzde 360 büyüdüğünü söyledi.

İş kazalarının gemi inşa eden tüm ülkelerde yaşandığını anlatan Yıldırım, bu sektörde kazaların bitirilmesi için tüm dünyada çalışmaların yoğunlaştığını ifade etti.

Yıldırım, 2002-2008 yılları arasında sendikaların verilerine göre 58, diğer verilere göre ise 51 çalışanın iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "İnsan hayatının bedeli olmadığı için bu alandaki sorunların farkına vararak, kazaları önlemeye yönelik her türlü tedbir tartışılmalıdır. Uygulamada yaşanan aksaklıklar daha sıkı kontrol edilmek suretiyle sorunu çözme yoluna gidilebilir" diye konuştu.

Artan talepler karşısında sektörün yetişmiş iş gücü bakımından hazır halde olmadığını ifade eden Yıldırım, kazaların önlenmesinde eğitimin önemini vurguladı.

Eğitim konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını, lise ve yüksek okullarda bu alanda bölümler açıldığını ve kurslarla da eğitim verildiğini ifade eden Yıldırım, "(kazalar oluyor) diye tersanelerimizi kapatamayız" dedi.