BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hangisinin mitingi daha kalabalık?

19 Temmuz'da Kılıçdaroğlu Yalovalılar'a seslenirken bugün Başbakan Erdoğan meydana çıktı. Peki hangisinin mitingi daha kalabalıktı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarına paralel olarak siyasetin barometresi de yükselişe geçti. Siyasi parti liderleri adeta birbirleriyle yarışırcasına her gün en az bir ili ziyaret ederek halkın karşısına çıkarak nefes tüketiyor.

Referandumda çıkacak sonuçla ilgili hergün bir tahmin yürütürken iktidar ile muhalefet partilerinin mitingleri bir fikir veriyor. AK Parti ve CHP'nin son genel seçimde birer milletvekili çıkardığı Yalova mitingi bu kıyaslama için ilk örnek oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK MİTİNGİ

CHP Genel Başkanı olmasının ardından 17 il dolaşan Kılıçdaroğlu geçen hafta sonu Yalova'daydı. Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapan Kılıçdaroğlu “Başbakan Kemal” sloganları altında seçim otobüsünün üstüne çıktı. Kılıçdaroğlu'nun Yalova mitinginde bayrak fazlalığının meydanda yarattığı efekt gözlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın açılım politikalarına yüklendi.

ERDOĞAN'IN BUNALTICI SICAKLA SINAVI

Başbakan Erdoğan ise bugün Yalova'daydı. Marina'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını izleyenlerdin sayısı CHP liderinin mitinginden az değildi. Bunaltıcı sıcak ve aşırı neme rağmen Erdoğan'ı konuşmasını dinlemeye gelenlerin oluşturduğu tablo AK Parti'li kurmayların beklentisini boşa çıkarmadı. Aynı kaynaklar Erdoğan'ın Yalova'ya şimdiye kadar birden fazla gittiğine dikkati çekti. Bu çerçevede Kemal Kılıçdaroğlu'nun topladığı kalabalıkların CHP Lideri'nin ilk kez dinleyecek olmasının da etkili olabileceği tahmin ediliyor.

HANGİ LİDER DAHA FAZLA İNSAN TOPLADI?

İnternethaber.com'un Yalova'dan edindiği bilgilere göre Başbakan Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını birbirine yakın sayıda Yalovalı izledi. Aynı kaynaklar Kılıçdaroğlu'nun mitinginde sallanan bayrakların kalabalık efekti yarattığına işaret ederek konuşma meydanın arka taraflarındaki seyrekliği vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ı dinlemeye gelenlerin sayısının bir parça daha fazla olduğunu belirten gözlemciler bunda belediye faktörüne işaret etti.

Neticede kesin olmamakla birlikte Başbakan Erdoğan'ın Yalova mitinginde rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu burun farkıyla geçtiği konuşuluyor.

Yalova'da iktidar ile ana muhalefet bu eşitliğin arkasında ildeki ikiye bölünmüşlük de var. Yalova'da AK Parti'nin bir, CHP'nin de bir milletvekili bulunuyor.

İŞTE ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'NUN YALOVA MİTİNGİNDEN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ...