BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakırlı Şerazim NBA yolcusu

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, Diyarbakırlı besketbolcu Şerazim Cucuboğa'nın başarısını anlattı.

Abone ol

NBA Yükselme Hazırlık Kampı'na katılmaya hak kazanan Diyarbakırlı basketbolcu Şerazim Cucuboğa, ''Pazar günü ABD'ye gidiyorum. Çok mutluyum'' dedi.

Şerazim Cucuboğa'nın ABD'ye gidişi dolayısıyla Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kaya, hem bölge, hem de Diyarbakır açısından gurur verici bir gün yaşadıklarını söyledi.

Cucuboğa'nın başarısının, sınırlı imkanlarla da büyük başarılara imza atılabileceğinin en güzel örneği olduğunu kaydeden Kaya, şöyle konuştu:
''Şerazim'in bu başarısında yeteneğinin payı var, inkar edilemez. Ama Gökhan hocamızın yaklaşık 7 yıllık çalışmasının da bu başarıda büyük emeği var. Bu emeklere saygı duyuyor ve onları canı gönülden kutluyoruz. Bu gibi başarılar bölgenin kötü olaylarla anılmasının da önünü alacak. Başarılar, çocuklarımıza moral ve cesaret verecek. Sporun kardeşçe bir yaşam tarzına katkıda bulunacağını umuyorum.''

Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü Gökhan Yıldırım da Şerazim'in başarısından dolayı çok mutlu olduklarını, bu başarının Diyarbakırlı gençlerin önünü açtığını bildirdi.

''Şerazim'in ABD'de de başarılı olacağına inanıyorum. Bu başarının diğer Diyarbakırlı gençlerimize de örnek olmasını diliyorum'' diyen Yıldırım, destek veren herkese teşekkür etti.

Cucuboğa ise oyunculara imkan verildikçe başarının geleceğini, 11 yaşından beri basketbol oynadığını anlattı.

ABD'ye gitmeye hak kazanmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Cucuboğa, şöyle konuştu:

''Pazar günü ABD'ye gidiyorum. Seçildiğim için çok mutluyum. Biz Gökhan hoca ile çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha çok yaz aylarında günde 2 ya da 3 antrenman yapıyorduk. Bu yıl içerisinde de her akşam Bağlar Belediyesi Spor Salonu'nda idmanımız vardı. Bu başarımı Gökhan hocaya borçluyum. NBA kampını kazandıktan sonra daha büyük hırs ve tempoyla çalışmaya başladım. Günde çift antrenmanla hala devam ediyorum. Antrenman sahamız çok iyi. Bize verilen malzeme ve imkanlar bu başarıya zemin hazırladı.''

Daha sonra Kaya, Cucuboğa ve Yıldırım'a başarılarından dolayı plaket verdi.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen NBA Yetenek Kampı'na Atlanta Hawks'ın başarılı forvet oyuncusu Zaza Pachulia ile NBA ekiplerinden Toronto Raptors'ın yardımcı antrenörü Micah Nori katılarak, 3 gün boyunca genç yeteneklere eğitim vermişti.

Eğitimden sonra yapılan değerlendirme sonucunda Cucuboğa, ABD'nin çeşitli eyaletlerinden toplam 80 sporcunun katılacağı ve 28-31 Temmuz tarihleri arasında Pensilvanya'da düzenlenecek kampa katılmaya hak kazanmıştı.