BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kamyonet ile otobüs çarpıştı: 1 ölü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kamyonet ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Abone ol

Edinilen bilgilere göre, Cerrah beldesinde ikamet eden 21 yaşındaki Kadir Sağlam, annesi Zülce Sağlam (55) ile birlikte 16 F 3274 plakalı kamyonetle Akhisar Mahallesi'ndeki tarlalarına gitmek üzere yola çıktı.

Cerrah beldesi kavşağından İnegöl-Bursa karayoluna çıkış yapmak isteyen kamyonet, 38 yolcusu ile Erzurum'dan Balıkesir'e gitmekte olan Ömer Muştu yönetimindeki 34 YN 6908 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kazada kamyonetin sürücüsü Kadir Sağlam ve annesi Zülce Sağlam ile otobüs şoförü Ömer Muştu yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yoğum bakıma alınan 4 çocuk annesi Zülce Sağlam, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan kadının eşi Hüseyin Sağlam ile oğulları ve yakınları gözyaşlarına boğuldular. Sağlam'ın cenazesi, kaza sonrası kalp krizinden mi yoksa iç kanamadan mı hayatını kaybettiğinin anlaşılması için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kazaya uykuda yakalanan otobüs yolcuları ise kazanın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan yolculardan bazıları, kendi yaralarını kendileri sardı.
Hastaneye gelen Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, jandarma ekiplerinden kaza ile ilgili bilgiler alırken, acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Kazanın ardından aynı firmaya ait başka bir otobüsle yollarına devam etmeleri istenen yolcular, bagaj kapılarının açılmaması sebebiyle eşyalarını alamadıkları için beklemeyi tercih ettiler. Uzun süre güneşin altında bekleyen yolculara çevredeki esnaf tarafından soğuk su dağıtıldı. Suyla yüz ve kafalarını yıkayarak serinlemeye çalışan yolcular, daha sonra
gelen aynı firmaya ait bir başka otobüsle yollarına devam ettiler.