BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,21
ALTIN 2.448,98
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Polis okulunda mezuniyet sevinci

Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezinde, 6 aylık eğitimden geçerek polis olmaya hak kazanan 258 üniversite mezunu için tören düzenlendi.

Abone ol

İzmir Valisi Cahit Kıraç, polislik mesleğinin silah ve üniformadan ibaret olmadığını, polisliğin insanlık ve uygarlık mesleği olduğunu belirtti.

Törende okunan İstiklal Marşı'na, işitme engellilerle iletişim eğitimi alan polisler de işaret diliyle eşlik etti.

Törende konuşan Vali Kıraç, devletin en önemli görevlerinden birinin toplumun huzurunu ve bireylerin mutluluğunu sağlamak olduğunu söyledi.

Toplumun gelişmesinde, demokrasinin yerleştirilmesinde güvenlik kuvvetlerine büyük görev düştüğünü belirten Kıraç, gelişmişlik düzeyinin insan hak ve özgürlüklerine saygıyla ölçüldüğünü, gelişmiş ülkelerde polisin aynı zamanda bireysel hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak görüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

''Polislik üniforma ve silah demek değildir, insanlık ve uygarlık mesleğidir. Temelinde iyilik etme, koruma, yol gösterme ve yardım etme düşüncesi vardır. Türk polisi zor koşullarda dahi olsa üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirmiştir, getirmeye de devam edecektir. Emniyet teşkilatı görev yaparken halkla beraber hareket edecek, halkın katılımını en üst noktaya taşıyacaktır'' diye konuştu.

Okul Müdürü Metin Orakoğlu da Emniyet teşkilatına 258 polis memuru katmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, eğitimle ilgili bilgiler verdi.
Daha sonra dönem birincisi Emrah Üstün, yaş kütüğüne isminin yer aldığı plaketi çaktı.

Dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödül ve diplomalarının verildiği törende, performans sistemine göre başarı sağlayan ilk 5 öğrenci de ödüllendirildi.
Törende öğrenciler, Bornova Halk Eğitim Merkezi desteğiyle hazırlanan Kafkas dans gösterisi, karate ve capoeira dövüş sanatları gösterisi, İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü desteğiyle hazırlanan ''silahlı hareketler ve operasyon'' gösterisi sundu.

Törenin sonunda yeni polisler, mezuniyetlerini şapkalarını havaya atarak kutladı.

AYDIN POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİNDE TÖREN

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezinden mezun olan 258 öğrenci için düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, polisliğin, onurlu, bir o kadar da meşakkatli, fedakarlık ve yeri geldiğinde cefakarlık gerektiren bir hizmet olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının, huzurun ve güvenliğin teminatı olan güzide kurumlardan biri olduğunu ifade eden Coş, bu nedenle teşkilatın, iyi eğitilmiş personelle hizmet vermesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Mezun olan genç polislerin üniversite diplomasından sonra, polislik eğitimini de alarak iyi yetiştiklerini, güvenlik alanında en iyi hizmeti verebilecek durumda olduklarını dile getiren Coş, şöyle konuştu:

''Polislik, çok onurlu, ama bir o kadar da meşakkatli, fedakarlık gerektiren, yeri geldiğinde cefakarlık gerektiren bir hizmettir. Böyle onurlu, önemli bir hizmeti tercih ettiğiniz için öncelikle hepinizi kutluyorum. İnanıyorum ki bu genç arkadaşlarımız da yeri geldiğinde, görevinin şartları gerektirdiğinde, gözünü kırpmadan şehitlik, gazilik rütbesini elde etmek için bir dakika bile tereddüt etmeyecektir.''

POMEM Müdürü Polis Başmüfettişi Cahit Demir de 1996 yılında Aydın Polis Okulu olarak açılan okulun, 2006 yılından itibaren 6 aylık Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüşerek, faaliyet yürüttüğünü kaydetti.
Demir, bu yıl okullarından 498 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.

Törende ilk on dereceye giren polislere çeşitli ödül ve hediyeler verildi.

Dönem birincisi Erdem Ünal yaş kütüğüne ismini çaktı.
Törende ayrıca, mezun olan polisler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.