BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'ın 13 Eylül umudu

12 Eylül'le hesaplaşma olarak görülen referanduma bir anlam daha katıldı. AB müzakerecisi Bağış'a göre 12 Eylül...

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'nin AB süreci için dönüm noktası olduğunu belirterek, ''13 Eylülden sonra AB sürecimiz hızlanacaktır'' dedi.

Bağış, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ziyaret etti. Basına kapalı görüşmenin ardından Bağış, Fatih'in, İstanbul'un en Avrupalı ilçelerinden biri olduğunu ve bu ilçeyi çok önemsediğini kaydetti.

Eminönü'nün Fatih ilçesi sınırlarına dahil edildiğini belirten Bağış, şöyle konuştu:
''Ramazan'ın en şenlikli geçtiği ve özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen turistlerin heyecanla takip ettikleri etkinliklerin birçoğu Fatih Belediyesi sınırları içerisinde oluyor. Demir ile yaklaşan Ramazan öncesi hazırlıkları da konuştuk. Hem yapılan çalışmaları, hem de Fatih Belediyesinin AB projeleriyle yaptığı çalışmaları değerlendirmek istedim''. Bağış, Sultanahmet Camisi'ndeki çalışmaların bir kısmının sürdüğünü ancak büyük ölçüde tamamlandığını kaydetti.

Yaptığı gözlemlere göre, referandumda en yüksek ''Evet'' oylarından birinin Fatih ilçesinden çıkacağını vurgulayan Bağış, ''Bu da beni çok sevindirdi. Çünkü bu Anayasa değişiklik paketi, Türkiye'nin AB süreci için bir dönüm noktası. Türkiye'nin artık Avrupa standartlarında bir Anayasaya, bireysel özgürlüklere ve haklara kavuşması için çok önemli bir süreç. Nasıl Yunanistan, Portekiz, İspanya darbe anayasalarıyla AB üyesi olamadıysa, biz de olamıyoruz. Onların nasıl Anayasalarını sivilleştirdikten sonra AB süreçleri hızlandıysa bizim de 13 Eylülden sonra AB sürecimiz hızlanacaktır'' diye konuştu.