BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hasta yakınları mahkemeye ateş püskürdü

Doktorların tam gün çalışmasına mahkeme engel oldu hasta yakınları ayaklandı.

Abone ol

Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HASAYAD) Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, ''Tam Gün''ün iptalini isteyenler ve buna vesile olanların, hükümeti ve Sağlık Bakanını değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve hukukunu çiğnediklerini savundu.

Tandoğan, yaptığı yazılı açıklamada, "gündemdeki Tam Gün Yasasının iptali, bugün mutlu bir azınlık meydana getirse bile yarın bunu yapanların kendilerinin de vicdan azabı duyacaklarını" kaydetti.

Hasta hakkının bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Tandoğan, ''Parası olan doktorunu seçer, hatta çok parası olan daha iyi doktoru seçer, hiç parası olmayan da hakkına razı olur'' mantığının akılla izah edilebilir bir tarafı bulunmadığını belirtti.

Tandoğan, ''Tam Gün'ün iptalini isteyenler ve buna vesile olanlar, bilmelidirler ki yaptıkları ile bu hükümeti ve bu hükümetin Sağlık Bakanını değil, aslında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve hukukunu çiğnemektedirler'' ifadesini kullandı.

Tandoğan, Ankara'da 15 Temmuzda başlayan aile hekimliği uygulaması konusunda vatandaşların daha fazla bilgilendirilmesinin önemine de işaret etti.