BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hangi liseler sınavla alacak yeni sistem MYS MEB açıkladı mı

TEOG yerine gelen yeni sistem dün MEB tarafından son dakika açıklandı. Yeni sistem MYS ile birlikte isteyen öğrenciler sınava girecek. Fen liselerine girmek isteyen öğrenciler için merkezi sınav sistemi yapılacak. Peki hangi liseler sınava tabii tutulacak?

Abone ol

Liselere girişte artık sınav sistemi kalktı. Öğrenciler artık yaşadıkları yerde olan liselere yerleşecek. Tercih yaparken öğrencilerin önüne 5 lise çıkacak. Fakat İsmet Yılmaz'ın dün yaptığı açıklamaya göre bazı liseler sınavla alacak. Peki hangi liseler sınavla öğrenci alacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un ardından liselere geçişteki yeni sistemin detaylarını açıkladı. Bakan Yılmaz, yeni sistemin adına ilişkin soruya, "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" şeklinde yanıt verdi. Bakan Yılmaz, "Bu sistemde veli ve öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek" dedi. Proje okullar için tek sınav yapılacağını söyleyen Bakan Yılmaz, "İsteğe bağlı bir sınav. Soruları biz hazırlıyoruz. Hepsi bulunduğu illerde yapılacak. Merkezi bir sınav, yerelde yapılacak, bütün sorular bakanlığımızca hazırlanacak. Bu sınavı haziran ayının ilk hafta sonu yapacağız" diye konuştu.

İSTEĞE BAĞLI SINAV YAPILACAK

İsmet Yılmaz'ın açıklamalarına baktığımız zaman iyi okul dediğimiz örnek vermek gerekirse Galatasaray Lisesi gibi bu tarz liseye gidecek adaylar için sınav yapılacak. Bu sınav merkezi sınav sisteminde olacak ve konular 6,7,8. sınıflardan oluşacak. Fakat bu sınav isteğe bağlı olacak.

PEKİ HANGİ LİSELER İÇİN SINAV YAPILACAK?

Hangi liseler için sınav yapılacağı henüz belli olmadı. Fakat MEB tarafından iki hafta içinde hangi liselerin sınavla alacağı belli olacak. 

İşte TEOG'un yerine gelen yeni sistem! Bomba değişiklik