BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

MOSSAD söyledi PKK o treni vurdu

Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Korg. İsmail Hakkı Pekin, terör örgütü PKK'nın MOSSAD tarafından nasıl yönlendirildiğine dair kendi döneminde tanık olduğu dair bir olayı Milliyet'ten Tunce Bengin'e anlattı.

Abone ol

Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Korg. İsmail Hakkı Pekin, terör örgütü PKK'nın CIA kontrolünde olduğunu savundu, PKK'nın kontrolünde İsrail'in de önemli bir aktör olduğunu söyledi.

ABD resmi terör örgütü listesinde olan PKK’nın Suriye kolu ya da kardeşi YPG/PYD’yi alenen destekliyor, yönlendiriyor. ABD ise “PKK ile mücadelede Türkiye’nin yanındayız” açıklamasını yapıyor.

ABD karşıysa PKK’nın arkasında hangi ülke var ya da PKK kimin kontrolünde? Merak edilen soruyu Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin'e sordu. İşte yanıtı:

ANA KONTROL ABD'LİLERDE
“ABD’nin kontrolünde, CIA’nın kontrolünde. Tabii bunun dışında zaman zaman terör örgütünden faydalanmak isteyen gruplar da olabilir. Örneğin Türkiye’nin bölgedeki müdahalelerine göre İran, Irak, Suriye taktiksel amaçlı destek, verdi kullandı. PKK genel anlamda işine gelen herkes tarafından kullanılabilen bir örgüt ama ana kontrol kesinlikle ABD’lilerde.”

MUŞ-BİNGÖL KIRSALINDA TRENE SALDIRI
PKK’nın kontrolünde İsrail’in de önemli bir aktör olduğunu belirten Pekin, teröristlerin MOSSAD tarafından nasıl yönlendirildiğini de 8. Kolordu Komutanlığı döneminde tanık olduğu bir olayla anlatıyor:

“İran’dan kalkıp Suriye’ye giden bir tren var. Elazığ- Diyarbakır’dan geçip Suriye’ye gidiyor. Bu trene Muş-Bingöl kırsalında 2007 Nisan’ında bir saldırı oldu. O bölge 8. Kolordu Komutanı olarak benim sorumluluğumda olduğu için savcıyla birlikte olay yerine gittik. Kurulan pusudan özellikle iki tane vagon hedef alınmak suretiyle roketlerle saldırı yapılmıştı. Devrilen bu vagonlardan silah çıktı. Konşimentoya inşaat malzemesi olarak işlenen silahlar İran tarafından gönderiliyor Suriye üzerinden Hizbullah’a gidiyordu. Bunu öğrenen İsrail istihbaratı da PKK’yı devreye sokmuştu. Yani MOSSAD söylüyor, PKK vuruyor.”