BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs başvuru sonuçları sorgu ekranı sayılı günler kaldı

KYK burs başvuru sonuçları 2017 açıklanmasına sayılı günler kaldı. KYK burs başvuru sonuçları kasım ayında açıklanacak. KYK burs başvuru sonuçları sonuc.kyk.gov.tr'den açıklanacak. KYK sonuclari açıklandığı andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.

Abone ol

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK 2017 burs başvuru sonuçları açıklanma tarihi henüz belli olmadı. KYK burs başvuru sonuçlarının kasım ayının son günlerine doğru açıklanacak.

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvurusunun sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuruları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngürülebilir.

KYK BURSLARI NE KADAR OLACAK?

KYK burs ve kredi ücretleri her yıl belirli miktarlarda arttırılır. Geçen yıl 425 lira olarak açıklanan miktar, bu yıl 45 liralık artış ile 470 lira olarak açıklandı. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Ödemeler, normal eğitim süresince yapılır. Burs, öğrencilere karşılıksız olarak verilirken kredi ise karşılıklıdır. Öğrenim süresi sona erdikten sonra öğrenciler, kredi miktarını peşin olarak ya da taksitle geriye öderler.

ÖNCELİK BELGELERİ NELERDİR?

KYK burs başvurusu yapan öğrenciler tarafından gönderilmesi gereken öncelik belgeleri;

- Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge), 
- Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi) 
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurum tarafından araştırılacaktır.) 
- Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurum tarafından araştırılacaktır.) 
- Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular kurum tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.) 
- Anne ve babası vefat edenler(Kurum tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

kyk