BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,67
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı ifade verdi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Hanefi Avcı, 'terör örgütü propogandası yapmak' suçundan yargılandığı davada ifade verdi.

Abone ol

Devrimci Karargah davası ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 'Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabındaki iddialar nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılandığı dava kapsamında ifade verdi.

Avcı, kitaba bir bütün olarak bakıldığında bir örgüt propagandası yapılmadığını, tam tersine güvenlik kuvvetlerinin yetiştirilmesi ve eğitilmesi konusunda önerilerde bulunduğunu savundu.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yazdığı kitapla 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakkında Ankara'da açılan dava kapsamında talimatla ifadesi alındı. Avcı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Avcı, suçlamaları reddetti. Savunması sırasında, kitabında suç unsuru ifadeler olarak değerlendirilen bölümleri okuyan Avcı, "Kitabın 129. ve 139. sayfaları arasında yer alan suç konusu yazı 'cezaevinde tünel bulunması ve eğitimin önemi' başlıklı yazıdır. Bu yazıda terör örgütü mensubu olarak yargılanan tutukluların ve hükümlülerin firar etmek için tünel açarken dahi günlük eğitimlerini yaptıklarını bu eğitimlere hepsinin katıldığını, katılmayanlara küçük cezalar verildiğini sonuç olarak terör örgütlerinin cezaevinde dahi eğitime önem verdiklerini beyan ettim." diye konuştu. Avcı, kitaptaki yazıda örgütün övülmediğini ve propagandasının yapılmadığını da ifade etti.

İddianamede sadece 129-130 ve 131. sayfalardaki yazılar ve ibarelerin dava konusu edildiğini belirten Hanefi Avcı, "Halbuki kitabın tümü ile birlikte değerlendirme yapılması gerekirdi. Sadece bu sayfadaki cümleler değerlendirilmiştir. Hatta bu cümlelerdeki bazı kelimeler alınmak suretiyle değerlendirme yapılmıştır." dedi.

Avcı, kitabın birçok yerinde terörle mücadele eden güvenlik kuvvetlerinin yeterli bilgi ve eğitime sahip olmadıklarını, terörle mücadele için eğitime, bilimsel çalışmalara önem verilmesi gerektiğini belirttiğini anlattı.

Kitaba bir bütün halinde bakıldığında bir örgüt propagandası yapılmadığı, tam tersine güvenlik kuvvetlerinin yetiştirilmesi ve eğitilmesi konusunda önerilerde bulunduğunun anlaşılacağını savunan Avcı, ifadelerinde suç unsuru bulunmadığını ve bilirkişi incelemesi talep ettiğini söyledi.