BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.411,32
HABER /  GÜNCEL

Medyum aralarını düzeltemeyince...

Almaya’da yaşarken İstanbul’da bulduğu medyuma eşiyle arasını düzeltmesi için toplam 17 bin 500 euro gönderen Havva A. isteği olmayınca...

Abone ol

Almaya’da yaşarken İstanbul’da bulduğu medyuma eşiyle arasını düzeltmesi için toplam 17 bin 500 euro gönderen Havva A. istedikleri olmayınca Türkiye’ye gelip şikayetçi oldu.

Havva A.’ya para karşılığında eşiyle arasının düzelmesi ve oğlunun kısmetinin açılması için kum ve muska gönderdiği iddia edilen “Canan Hoca” lakaplı Gaffure T.(51) ile kızı Pınar A.(27) gözlaltına alındı. Polisteki ifadesine “Hayrına Medyumluk” yaptığını söyleyen Gaffure T. ve Pınar A. adliyeye gönderildi.

İSTEDİKLERİ OLMAYINCA ŞİKAYETÇİ OLDU
İstanbul’da polise başvuran Havva A. Almanya’dan geldiğini söyleyerek “Eşimle aram bozuktu. İstanbul’da bir medyumun iyi olduğunu duydum. Canan Hoca olarak tanıdığım kişiyi telefonla aradım. Eşimle aramı düzeltmesini ve oğlumun kısmetinin açılmasını istedim. Bana yardımcı olacağını söyleyerek 6 ay içinde çeşitli vesilelerle toplam 17 bin 500 euro para aldı. Karşılığında bir miktar kum ve muskalar gönderdi. Ancak işlerim düzeleceğine daha da kötü oldu. Beni dolandırdı şikayetçiyim.” dedi.

“HAYRINA MEDYUMLUK YAPIYORUM”
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçen Canan Hoca lakplı Gaffure T. ile yardımcısı kızı Pınar A.’yı gözaltına aldı. Zanlılar Havva A.’ya para karşılığında muska gönderdikleri iddialarını kabul etmediler. Polisteki ifadesinde Hayrına medyumluk yaptığını söyleyen Gaffure T. “Beni aradı eşiyle arasının bozuk olduğunu oğlunun kısmetinin kapalı olduğunu söyledi. Ona yardımcı olmaya çalıştım. Giderken benden borç para aldı. Almanya’dan gönderdiği para bu borca karşılık gönderdiği paraydı.” dedi.

HOCA İLE KIZIDA EŞİNDEN AYRILMIŞ
Polis yaptığı çalışmada Havva T.’den eşiyle arasını düzeltmesi için para aldığı iddia edilen Gaffure T. ‘nin okuma yazma bilmediğini kendisi ve kızınında eşinden ayrıldıklarını tespit etti. Polis anne kızı, nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye gönderdi.