BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Amca-yeğen vekillik için yarışacak

Edirne'de 12 Haziran genel seçimler için CHP aday adayı olan amca-yeğen milletvekili adaylığı için yarışacak.

Abone ol

Edirne'de, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için CHP aday adayı olan 59 yaşındaki Nejat Gencan ile avukat yeğeni 29 yaşındaki Filiz Gencan, milletvekili adaylığı için yarışacak.

22'nci dönemde CHP'den milletvekili olan ancak 23'üncü dönemde aday gösterilmeyen Nejat Gencan, 24'üncü dönem için aday adaylık başvurusu yaptı ve ön seçim çalışmalarına başladı. Nejat Gencan'ın kardeşi Orhan Gencan'ın kızı avukat Filiz Gencan da CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Amca ile yeğeni, 3 milletvekili çıkartacak Edirne'de CHP'den listeye girebilmek birbirleri ile yarışacak.

Yeğeninin aday adaylığını başvuru yaptıktan sonra öğrendiğini belirten Nejat Gencan, "Kesinlikle müdahale etmeyi düşünmedim. Yeğenim ile bir sıkıntım da yok. Sadece pek sık görüşmüyoruz. Kendisine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun" dedi.

Amcası ile aralarında bir sorun olmadığını ancak pek sık görüşmediklerini belirten Filiz Gencan da "Amcamı adaylığında tebrik ettim. Kendisi tecrübeli bir siyasetçidir. Kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Bu seçimde gençlerin de adı geçsin dedik. Bu anlamla yola çıktık" dedi.