BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Hamsi bolluğu sürüyor

Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğu vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Abone ol

Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğu vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde gece denize açılan balıkçılar, tonlarca hamsiyle döndüler. Balıkçılar, Akçakoca Limanı'nda yakaladıkları hamsiyi kasası 5 YTL'den satışa sunuyorlar.

Hamsinin kasasının önceki yıllara göre ucuz olduğunu ifade eden balıkçılar, fiyattaki düşüşün Karadeniz'deki hamsi bolluğundan kaynaklandığını söylediler.

Vatandaşların da kasası 5 YTL'den satışa sunulan hamsiye yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Bu arada, Akçakoca'da özel bir restoran tarafından Karadeniz'deki hamsi bolluğu verilen mangal partisiyle kutlandı. Toplam 250 kilogram hamsinin mangal yapılarak ikram edildiği partiye, Düzce Vali Yardımcısı Erhan Türker, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer ve vatandaşlar katıldı.

AKÇAKOCA'DA 13 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA LEVREK YAKALANDI

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde amatör bir balıkçı, 13 kilogram ağırlığında levrek yakaladı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Ahmet Mert adlı amatör balıkçı, balık avlamak için kayıkla Karadeniz'e açıldı. Denize attığı ağını toplayan Ahmet Mert, ağlarına 13 kilogram ağırlığında levrek takıldığını gördü. Levreği güçlükle teknesine alabildiğini ifade eden Mert, yıllardır balık avladığını ve ilk kez bu kadar büyüklükte levrek yakaladığını söyledi.

Balığı yakaladığı sırada ağlarının zarar gördüğünü belirten Mert, "Levreği 300 YTL'ye satmayı planlıyorum, oradan elde edeceğim parayla da ağlarımı tamir edeceğim" dedi.