BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  SAĞLIK

Hamileyken buna dikkat!

Hamileliğin ilk aylarında alınan kiloların bebeğin hemen hemen üç kat daha büyük, ağır ve vücut yağının çok fazla olmasını sağladığı belirtildi.

Abone ol

Bazı anne adayları hamilelik boyunca yemek zamanlarında kendini şımarttığında suçluluk duymazlar. Bebek için olduğunu söyler rahat rahat yerler.

Ama bebek bekleyen anne adayları iki kişi için yemeye devam ederkerse bebeğin gelecekte obezite riskiyle karşı karşıya getirebilir.

Yapılan araştırmada hamileliğin ilk aylarında alınan kiloların çokluğu bebeğin hemen hemen üç kat daha büyük, ağır ve vücut yağının çok fazla olmasını sağladığı belirtildi.

Çok fazla kilo almaktan kaçınılırsa veya hamileliğin sonuna çok yaklaştıkça risk düşer. Araştırmacı Dr. Margie Davenport bunun bir uyarı olduğunu, iki kişi için yemenin uzun vadede çocuğun sağlığı için risk oluşurabileceğini söyledi.

Davenport "Bebek doğumda büyük olduğunda büyük çocuk olma olasılığı yüksek ve bu yetişkinliğe geldiğinde obez veya şişman olma riskini yaratıyor" dedi.

Obstetrics & Gynaecology dergisinden yayımlanan araştırmada Kanada, Ontario'da anne adayı 172 1995 ila 2011 yılları arasında araştırıldı. Yarısından fazlası hamilelik boyunca kilo aldı, sağlık tavsiyesi ve egzersiz rejimine rağmen.

Hamileliğin ilk çeyreğinde kilo alan annelerin çocukları doğduğunda 2.7 kat daha büyük ve ağır olduğu, vücut yağlarının da yüzde 14 daha fazla olduğu görüldü. Dr. Davenport anne adayları ve sağlık çalışanlarının hamilelikte kilo almak konusunda klavuza ihtiyaçları olduğunu, sağlıklı bir bebek ve sağlıklı bir hamilelik için bu klavuzu takip etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.