BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  POLİTİKA

İstanbul'da Sırrı Süreyya Önder sürprizi

BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı oluyor?

Abone ol

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için açık kapı bıraktı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir adaylığına sıcak baktığını açıklaması yankı uyandırdı.

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen megakent İstanbul için partiler hummalı aday arayışında. Kızışan büyükşehir adaylığı yarışında sürpriz bir isim öne çıktı. BDP''li Önder'in aday olması halinde CHP ve AK Parti arasındaki yarışı nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Tartışmaların merkezindeki isme mesaj atan Sabuncu, aldığı cevabı dün köşesine böyle taşımıştı.

DÜŞÜNÜYORUM

(...)Gelelim partinin İstanbul ile yakından ilgili “vekilleri” ve “il yönetimindeki” isimlerin konuştuğu esas konuya: Sırrı Süreyya Önder'e..

Onların aktardığına göre Sırrı Süreyya Önder; Halkların Demokratik Kongresi bileşenlerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Gezi Parkı olayları sırasındaki duruşuyla “beğeni kazanmış bir isim Sırrı Süreyya”.

Tabi onu sadece Gezi ile anmak haksızlık. Uslubu, sinemacılığı, yazarlığının dışında “barış sürecinde üstlendiği sorumluluk, İmralı ve Kandil'e gidiş-gelişlerini de unutmamak lazım”.

Sırrı Süreyya Önder'in adı Gezi olaylarından sonra “başkanlık için” geçmişti. Bana aktarılanlara göre bu konuda ilerleme var.

“Sırrı Süreyya Önder aday olursa bir de CHP iddialı birisini aday gösterirse birbirini zora sokmaz mı?” diye soruyorum.

“Kesinlikle.. Zaten AK Parti güçlü bir de böyle bir bölünme iktidarın işini kolaylaştırır” diye yanıtlıyor.

Gelelim esas isme.. Sadece kulis yazarak olmaz. Muhatabına da sormak gerekir. Sırrı Süreyya Önder'e iddiaları cep telefonuna attığım mesaj ile soruyorum. Şu yanıtı veriyor:

“Henüz kesin olmamakla birlikte böyle düşünce ve öneriler var. Düşünüyorum. CHP'nin aday yoklamalarında Mustafa Sarıgül kadar adım çıkıyormuş.”

Sırrı Süreyya Önder.. Eğer aday olursa.. İstanbul için bütün partilerin hesaplarını değiştirir.