BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  DÜNYA

Haması dikkate al mesajı

Gazze'de yaşanan gelişmeler üzerine New York'ta görüşmelerde bulunan Babacan, Abbas'la bir araya geldi.

Abone ol

Babacan Abbas'a, FKÖ ile Hamas arasında var olan fikir ayrılığının giderilmesi konusunda diplomatik bir dille önemli mesaj verdi. Babacan'ın Abbas'a, "Ayrılığın giderilmesi konusunda size önemli görevler düşüyor. Araplar arasındaki görüş ayrılığının giderilmesi de Filistin davası için önem taşıyor" dediği öğrenildi.

ÖLÜMLERI DURDURMAK ZORUNDAYIZ

Filistin Devlet Başkanı Abbas Babacan'a, Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan'ın Gazze sorununun çözümünde gösterdiği çabayı takdir ettiklerini söyledi. Abbas görüşmede ayrıca, "Bu ölümleri durdurmak zorundayız" derken Türkiye'nin Ortadoğu'daki sorunun çözümünde üstlenebileceği rolün kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Babacan da Abbas'a kendi aralarındaki fikir ayrılığını gidermelerinin Filistin davası için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Ayrımı bitirmede size önemli görev düşüyor

Fiilen iki ayrı bölgeye ayrılan Filistin’de yaşanan kardeşler arası itilaf Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın gündemindeydi. Hamas ve El Fetih’in bir an önce bir araya gelerek mutabakat kurmalarını söyleyen Babacan, bu konuda Mahmud Abbas’a büyük görev düştüğünü hatırlattı.