BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.436,21
HABER /  GÜNCEL

Gürüz 10 yıl önce ne yapmıştı?

'Etme bulma dünyası' diye boşuna dememişler. Kemal Gürüz ve Beşir Atalay arasındaki ilişki de tam da böyle.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yıllar önce kendisini rektörlük görevinden haksız yere kovan eski YÖK başkanı Gürüz'e yapılanları ibretle izliyor.

. Bu meşhur söz Gürüz-Atalay ilişkisine cuk oturuyor. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da 'etme bulma dünyasına' 90'lı yılların sonundan çarpıcı bir örnek veriyor:

"Kemal Gürüz
YÖK Başkanı idi... Dönemin Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Beşir Atalay'a savaş açmıştı... Hak hukuk dinlemeden yapmıştı bunu. Hayli bir sekter şekilde... Görevden almıştı Beşir Hoca'yı... "Beşir Atalay irticacıdır" irticacıdır demişti ve işini bitimişti... Kırıkkale Üniversitesi'ni bozkırda açan bir çiçek gibi  yeşerten Beşir Atalay, büyük bir kızgınlıkla terketmişti rektörlük makamını... Kemal Gürüz'e hayli içerlenerek... Öfkelenerek...

10 YIL SONRA

Köprünün altından atan sular o dönemin mazlumu Beşir Atalay'ı, İçişleri Bakanı yaptı.  Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevinden "irticacı" diye alınan Beşir Atalay, devletin İçişleri Bakanı olmuştu... Ve önceki gün Beşir Atalay'ın emrindeki polisler eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün kafasını bastırarak polis otosuna bindirdiler.... "Terör örgütü üyesi" olmak suçundan gözaltına aldılar Gürüz'ü... Beşir Hoca ise bakanlık koltuğundan izledi olup biteni.."