BIST 10.471
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,02
HABER /  GÜNCEL

Gölbaşı kazısında flaş gelişme

Ergenekon soruşturması kapsamında eski istihbaratçı İbrahim Şahin'in evinden çıkan krokiyle yapılan kazıda flaş gelişme.

Abone ol Eski istihbaratçı İbrahim Şahin'in evinden çıkan krokiyle Gölbaşı'nda yapılan kazıda patlayıcı, el bombası ve mermi bulundu. Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre kazıda 2 lav silahı ve çok sayıda fişek bulundu.

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin’in evinde bulunan bir kroki üzerine Ankara Gölbaşı’ndaki bir arazide başlatılan kazıda, çok sayıda silah, mühimmat ve bomba bulundu.

KAZI DÜN AKŞAM BAŞLAMIŞTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara’da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00’de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

KAZI ALANI BUGÜN DAHA DA GENİŞLETİLDİ

Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05’de tekrar başlandı.

Arama yapılan bölgede güvenlik şeridi bir önceki güne göre yaklaşık 50 metre daha genişletildi. Aramalarda bu sabah poşet içinde patlayıcı, el bombası ve mermi bulundu.

Susurlak kazasından önce İsrail’den Uzi ve Baretta marka tabanca alınmış ancak İbrahim Şahin’in Özel Harekat Daire Başkanı olduğu dönemde silahlar kaybolmuştu. Susurluk davasının önemli isimlerinden İbrahim Şahin, davada yargılanmış ve hüküm giymişti.