BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Halkın adayıyla ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz”

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde HDP’nin boykot uygulayacağı yorumlarına ilişkin...

Abone ol

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde HDP’nin boykot uygulayacağı yorumlarına ilişkin, “Halkın adayıyla ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. MHP-CHP’nin boykotu düşünmesi lazım. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair bilgiler alıyoruz. Bizim kimseye meydanları bırakma niyetimiz yok” dedi.
HDP’li Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bazı üniversitelerde Kürt öğrencilere yönelik saldırılar düzenlendiğini öne sürerek, hükümetin konuyla ilgili ciddi önlemler almasının gerektiğini kaydetti. Kaplan, “Barış, çözüm süreci ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin selamet içinde olması isteniyorsa bu tedbirler alınması gerekiyor” dedi.
Kaplan, Soma’daki maden işçileri, taşeron işçilik ile ilgili “torba kanun” tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gece geç saatlere kadar görüştüklerini ve bu çalışmanın angarya olduğunu savundu. Kaplan, “Anayasa’ya aykırı, insan haklarına aykırı. Anayasa’nın yasakladığı angarya Meclis’te uygulanıyor” şeklinde konuştu.
Torba Kanun’a G20 zirvesinin bile girdiğini söyleyen Kaplan, “Bu torba bu komisyonda bu hafta bitmez. Ek olarak torbaya neler gelecek bizler de bilmiyoruz, meçhul. Torbaya en azından 40-50 önerge daha bekliyoruz. Hükümet bu kafayla devam ederse, söz veriyoruz Ramazan Bayramı’na kadar sizi çalıştıracağız. Bize angarya uygularsanız, bumerang gibi iade edeceğiz” dedi.
Kaplan, bir basın mensubunun HDP’nin Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine kendisinin de yer aldığı temas grubunun birinci tur çalışmaları tamamladığını kaydetti. Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci tura kalması halinde HDP tabanının seçimi boykot edeceğine ilişkin yorumları hatırlatması üzerine Kaplan, “Tersini duyuyoruz. Halkın adayıyla ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. MHP-CHP’nin boykotu düşünmesi lazım. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair bilgiler alıyoruz. Bizim kimseye meydanları bırakma niyetimiz yok” dedi.
(İHA)