BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Uludere olayının yargısal boyutu kapatıldı”

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayının yargısal boyutunun kapatıldığını kaydederek, “Başbakan, tarihi vebal altındadır. Ölenle...

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayının yargısal boyutunun kapatıldığını kaydederek, “Başbakan, tarihi vebal altındadır. Ölenler öldükleriyle kalmış verilen sözler tutulmamıştır ve bu olay, Başbakan’ın söylediğinin aksine Ankara’nın karanlık dehlizlerine terk edilmiştir” dedi.
CHP’li Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 28 Aralık 2011tarihinde meydana gelen Uludere olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Olayın ardından Başbakan Erdoğan’ın “Uludere Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Gök, “Olayın üzerinden yaklaşık 2 yıl 8 ay geçti. Gelinen son noktada ise geçen hafta verilen kararla Uludere olayı adli olarak kapatılmıştır” dedi.
Uludere ile ilgili 3 eksenli soruşturma yürütüldüğünü dile getiren Gök, İçişleri Bakanlığı ile Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun bir sonuç alınamadığını, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın takipsizlik kararına yapılan itirazın da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından reddedildiğini söyledi. Uludere olayının yargısal boyutu itibariyle kapatıldığını kaydeden Gök, bundan sonraki sürecin ölenlerin yakınlarının Anayasa Mahkemesi ya da AİHM’e başvurmak olduğunu anlattı.
AİHM’in Türkiye’yi çok ciddi oranda tazminata mahkum edeceğini belirten Gök, “Başbakan, tarihi vebal altındadır. Ölenler öldükleriyle kalmış verilen sözler tutulmamıştır ve bu olay Başbakan’ın söylediğinin aksine Ankara’nın karanlık dehlizlerine terk edilmiştir” şeklinde konuştu.
CHP’li Gök, olayın yaşandığı gün MGK toplantısının yapıldığını hatırlatarak, Uludere’de yaşananların MGK üyelerinin bilgisi dahilinde olduğunu öne sürdü. Gök, Uludere olayının AK Parti’nin iktidarda olduğu sürece engellemelerle karşılaşacağını iddia etti.
(İHA)