BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Halk orgazmı buralarda arıyor!

CİNSEL Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED), erkeklerde orgazm sorununun nedenlerini belirlemek amacıyla anket yaptı

Abone ol

Ankete yaşları 18 ile 59 arasında değişen ve orgazm sorunu yaşayan 964 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 38’i 7 yıl ve üzeri, yüzde 32’si 5-6 yıldır, yüzde 22’si 3-4 yıldır, yüzde 8’i ise 1-2 yıldır orgazm sorunu yaşadığını söyledi.

Araştırmaya katılan erkeklerin büyük bölümü, sorunun nedeni olarak cinsel eğitim ve bilgi eksikliğini gösterdi. Evlilikte yaşanan problemler, hastalıklar ve eşine cinsel isteğin azalması sorunlar arasında öne çıktı. Ankete göre, erkeklerin büyük kısmı cinsel problemi nedeniyle eşiyle de sorun yaşamaya başlıyor. Eşlerin büyük kısmı istenmeme ve yetersizlik duygularına kapılıyor.

İLGİNÇ YANITLAR

Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre araştırmadan çarpıcı sonuçlar da ortaya çıktı. “Orgazm bozukluğu için kime başvurdunuz?” sorusuna, erkeklerin yüzde 42’si “Hocalar ve medyumlar” cevabını verdi. Erkeklerin yüzde 44’ü “Neden doktora başvurmayı düşünmediniz?” sorusunu ise “Bu bir sağlık sorunu değil” diye cevapladı.

AYIP, YASAK, GÜNAH

Araştırmaya katılanlara “Cinsellik sizin için ne ifade ediyor” diye de soruldu. Erkeklerin yüzde 54’ü “İnsan soyunun devamı için gerekli” cevabını verdi. Birden fazla seçeneğin işaretlenebildiği bu soruda, araştırmaya katılanların yüzde 44’ü cinselliği ayıp, yüzde 32’si günah, yüzde 30’u yasak, yüzde 12’si tiksinti verici olarak nitelendirdi.