BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,21
ALTIN 2.448,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Halil Yılmaz'dan velilere destek çağrısı

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, okul servislerinin denetimi konusunda velilerden destek beklediklerini söyledi.

Abone ol

Bursa'da 20 bin öğretmen, 516 öğrenci ders başı yaparken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de hem asayiş hem de trafik yönünden gerekli tedbirleri aldı.

Asayiş yönünden 385 okulda görevlendirme yapılırken, trafik polisleri de ana güzergah ve yoğunluğun yaşandığı okul önlerinde tedbirlerini artırdı.

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, kentteki okul servislerinin denetimi konusunda okul yöneticileri ve tüketici konumundaki öğrenci velilerinden destek istediklerini söyledi.

Bursa'da "Kozadan Kelebeğe Güvenli Geçiş" projesi çerçevesinde 199 polis 385 okulda okul irtibat görevlisi olarak görev yapmaya başladı.

2 BİN 800 SERVİS HİZMET VERİYOR

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de ana arterlerin yanısıra ihtiyaç olan okul önlerinde tedbir aldılar. Bursa'da 2 bin 800 servis de okul öğrencilerini taşımaya başladı.

Korsan servislerin yanısıra okul servislerinin denetimi konusunda polisin yanısıra, okul idaresi, okul aile birliği, tüketici konumundaki velilere de görev düştüğünü anlatan Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Şehir merkezinde ve ilçelerde trafik polislerimiz gerekli önlemleri aldılar. Trafik akışkanlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekenler yapılıyor. Bütün bunları imkan ve kabiliyetlerimiz ölçüsünde yapıyoruz. Vatandaşlarımıza da görevler düşüyor. Okul servislerinin denetlenmesi ya da eksikleri konusunda okul yöneticileri, veliler ve okul aile birliği yetkililerinden destek bekliyoruz" dedi.

VELİLER DE GEREKLİ DENETİMİ YAPMALI

"Polis denetim yapıyor" diye konuyla ilgili olan kişilerin ve kurumların geri çekilmemesi gerektiğini anlatan Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Veli parayı verip de eğitimsiz bir şoförün ya da yardımcı hizmetlisi olmayan bir aracın çocuğunu taşımasına izin vermemeli. Tüketici konumundaki veliler de gerekli denetimi yapmalı. Onların hakkını koruyacak tüketici derneklerine bile görev düşüyor. İşbirliği çağrısı yapıyorum. Gelin hep beraber çalışıp, sorunların üstesinden gelelim" diye konuştu.

Öte yandan Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkan Vekili Hilmi Yazıcı da , Bursa'da 2 bin 707 yasal servis aracına karşılık, 2 bin civarında da korsan servis aracı bulunduğunu ifade etti.