BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.421,05
HABER /  GÜNCEL

Halaçoğlu operasyon için açtı ağzını yumdu gözünü!

Türkiye pazar sabahına flaş bir operasyon haberi ile uyandı. Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan 'Şah Fırat Operasyonu' muhalefet tarafından sert şekilde eleştirildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Operasyonun tam bir komedi olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, internethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KOMEDİ OPERASYON

Bu operasyon komedi şeklinde yapılmış bir operasyon. Sandukaları alıp gelmek ne demek, vatan toprağını orada bırakıp, oradaki tesisleri havaya uçurup geliyorsunuz! Ne kadar güze, ne kadar başarılı bir operasyon ya! Toprağınızı terk ediyorsunuz, sonra ne kadar başarılı bir operasyon diyorsunuz! Bu, vatan toprağını terk etmektir, bu bir yenilgidir.

BAŞKA TOPRAK MI İŞGAL EDECEKSİNİZ!

Şimdi eski yerine yapılacak deniyor, eski yerine yapamazsınız çünkü orası su altında, başka bir yere yapacaksanız, siz uluslararası bir anlaşmayla size tevkif edilen toprağı terk ediyorsunuz, kendiliğinizden oldu bittiye getirerek bir toprak sahibi mi olacaksınız, işgal mi edeceksiniz, adam kabul etmiyorum derse ne yapacaksınız! Siz kendi toprağınızı, ecdad yadigarınızı koruyamıyor musunuz! Yarın bunun bir başarı olduğuna dair Allah bilir bir tören de yaparlar!

DEMEK HAKKARİ'Yİ DE PKK'YA TESLİM EDECEKLER 

Şöyle düşünün, evinizin içindeki eşyaları alıp çıkıyorsunuz, kurtardım diyorsunuz, evinizi bombalayarak terk ediyorsunuz, ne fark eder ha Hatay'ın bir bölgesi ha Hakkari'nin bir köşesi ha burası. Demek ki bunlar yarın bir gün Hakkari'yi falan da kurtardık diyerek PKK'ya terk edecekler!

SANDUKALARDA CESET OLMAZ 

Sandukanın içi boş olur! Hiçbir sandukanın içinde ceset olmaz, ceset toprağın altında kalmıştır, türbelerde sanduka semboliktir, İslami gelenekler başka türlüsünü gerektirmez!

İSRAİL OLSA CANINI ÇIKARMAZ MIYDI? 

Operasyonun bu şekilde yapılmasını vatan toprağını koruyamamaya bağlıyorum, hani güçlü devlettiniz! Burası İsrail'e ait bir yer olsaydı ve Türkiye'nin yerinde İsrail olsaydı ne yapardı, oraya dokunan olursa canını çıkarmaz mıydı? Diğer ülkeleri, ABD'yi, İngiltere'yi, Fransa'yı düşünün, ne yaparlardı! Ama siz ne yapıyorsunuz, size verilen toprağı terk ediyorsunuz!