BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

23 Şubat okullar tatil mi illerin vali kararı!

Kar yağışı özellikle iç ve doğu bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Peki 22 şubat pazartesi günü hangi okullar tatil edildi, valiliklerin son kararı...

Abone ol

Kar yağışı batı bölgelerde etkisini yitirdi ama iç ve doğu bölgelerde etkisini devam ettiriyor. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı bu haftada aralıklarla devam edecek. Yüksek kesimlerde etkisini daha da şiddetli hissettirecek kar yağışı buzlanma ve don olaylarına karşı aman dikkat! Peki 23 şubat pazartesi yani yarın hangi okullar tatil edildi. Geçen hafta tüm yurtta etkili olan kar yağışındna dolayı İstanbul, Ankara Bursa gibi illerde okullar tatil edilmişti. Peki şimdi ağır kış şartlarıyla boğuşan Tokat, Konya, Kayseri, Zonguldak, Erzurum, Siirt, Mersin, Sakarya, Düzce, Gaziantep ve Bursa'da okullar yarın 23 şubat pazartesi günü tatil olur mu? Gözler illerin vereceği tatil kararında, henüz tatil kararı veren bir ilimiz yok...

kiş.20150222135506.jpg

SİİRT'TE KÖY YOLLARI KAPANDI

Siirt'te etkili olan kar nedeniyle 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Tedbir amaçlı kapanan Siirt-Şırnak karayolu açıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, yaptığı açıklamada, Pervari, Şirvan, Baykan ve Eruh ilçelerinde 70 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Güldoğan, yüksek kesimde kar yağışının devam ettiğini belirtti.

TOKAT'TA ULAŞIM DURDU

Tokat'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Killik ve Tekneli köy yollarında çalışmalar yaptıklarını söyledi.

100 köy yolunun kapalı olduğunu anlatan Gökçe, "İl Özel İdaresi'nde 100 kişilik ekip 8 bakımevi ve 50'ye yakın araçla köy yollarımızın açılması için aralıksız çalışmaktayız. Kapalı olan köy yollarını kısa sürede ulaşıma açacağız" dedi.

kar2.20150222135552.jpg

KASTAMONU'DA KAPANAN YOLLAR AÇILIYOR

 Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 79 köye elektrik verilemediği, 46 köyde de haberleşme sağlanamadığı bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçelerden Abana'da 2, Azdavay'da 1, Bozkurt'ta 5, Çatalzeytin'de 16, Doğanyurt'ta 11, İnebolu'da 37 ve Küre'de 7 olmak üzere 79 köye elektrik enerjisi verilemediği belirtildi.

İlçelerden Devrekani'de 2, Doğanyurt'ta 11, İnebolu'da 29 ve Küre'de 4 olmak üzere toplam 46 köy ile de haberleşme sağlanamadığı öğrenildi.